Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Kate Winslet: Τα απλά μυστικά ομορφιάς της για την καραντίνα..



«Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να πω ότι ένας ατάραχος βραδινός ύπνος είναι το σημαντικότερο κομμάτι μιας ρουτίνας ομορφιάς κατά του στρες και της πρόωρης γήρανσης. Και μπορεί να το καταλάβει κάθε γυναίκα αφού ξυπνήσει το επόμενο πρωί», είπε στη βρετανική Vogue η οσκαρική ηθοποιός Kate Winslet. «Εάν έχω κοιμηθεί καλά, καμιά ποσότητα μακιγιάζ δεν χρειάζομαι για να απολαύσω την επιδερμίδα μου. Και στην πρωινή μου ρουτίνα δεν χρησιμοποιώ τίποτε φανταχτερό ή ακριβό, παρά μόνο ό,τι περιέχει νερό, νερό, νερό! Επίσης, δεν μπορώ να ξεφύγω από τις αυτοσχέδιες κούρες με φυσικά προϊόντα, είτε πρόκειται για τον καθαρισμό και τη θρέψη της επιδερμίδας μου, είτε για μια μάσκα αντιγήρανσης». 

Αυτές τις μέρες, η 45χρονη Αγγλίδα ηθοποιός περνά -όπως όλοι μας- το δεύτερο  κύμα της επέλασης του κορωνοϊού κλεισμένη σπίτι, αφιερώνοντας κάθε πρωί 15 λεπτά για να δημιουργήσει μόνη της μια σειρά από γρήγορες και αποτελεσματικές μάσκες ομορφιάς. 
Τις συνταγές συνέστησε η προσωπική της beauty coach Lisa Eldridge, και εάν θέλετε κι εσείς να λάμπετε σαν σταρ, αντιγράψτε.

 - Για μια βασική φόρμουλα ενυδάτωσης θα χρειαστείτε μισό κουταλάκι του γλυκού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, ένα κουταλάκι του  γλυκού μαύρο τσάι, ένα ασπράδι αυγού, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και δυο μέτρια κολοκύθια. Ανακάτεψε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και απλώστε ομοιόμορφα στο πρόσωπό σας, αφήνοντας τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά. Μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

- Μια μάσκα για πιο αφράτο δέρμα: Ρίξτε 2-3 μεγάλα κουτάλια φρέσκο γάλα σε ένα μπολ και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας σκόνη ζελατίνης, αφήνοντας να μουλιάσει για λίγο. Τοποθετήστε το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα, και μόλις κρυώσει εφαρμόστε προσεκτικά στο πρόσωπό σας. Αφήστε τη μάσκα να στεγνώσει και στη συνέχεια ξεφλουδίστε απαλά. 
- Εάν κάποια σπυράκια ή στίγματα επιμένουν, απλώστε μια ακόμη μάσκα τοπικά, την οποία θα φτιάξετε ανακατεύοντας καλά μια μεγάλη κουταλιά μέλι με μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας. Εφαρμόστε το μείγμα σε ένα λεπτό στρώμα πάνω από τα σπυράκια και τοποθετήστε μια καθαρή γάζα ή βαμβάκι πάνω τους. Αφαιρέστε το μετά από 5 λεπτά και ξεπλύνετε το πρόσωπό σας. 
- Πριν από κάθε σύνδεσή σας στο Zoom, χαρίστε υγιή και σέξι εικόνα στο πρόσωπό σας, με μια έξυπνη κίνηση αυτομαυρίσματος. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να αναμείξετε την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα με μια κουταλιά σκόνης κακάο και να την απλώσετε στο δέρμα σας για λίγα λεπτά πριν ξεβγάλετε με χλιαρό νερό -δουλεύει τέλεια!