Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κάνε λίφτινγκ με τα υλικά που έχεις στη κουζίνα σου!



Απλά, αγαπημένα, καθημερινά υλικά, μπαίνουν στην υπηρεσία της ομορφιάς σου και χαρίζουν τόνωση, θρέψη και ενυδάτωση.

 Ας δούμε ποια είναι και πώς μπορείς να τα αξιοποιήσεις:

Φυσικό λίφτινγκ: Ξέρεις τι μπορεί να κάνει ένα ασπράδι αβγού για το πρόσωπό σου; Να αφαιρέσει τα σημάδια κούρασης, να βελτιώσει τη σφριγηλότητα του και να το ενυδατώσει! Απλά χτύπησε 2 ωμά ασπράδια και άπλωσε τα σε όλο το πρόσωπο. Άφησε τα για περίπου 10 λεπτά και ξέβγαλε με χλιαρό νερό.

Λαμπερά μάτια: Οι περισσότερες γυναίκες δεν κάνουν απολέπιση στην περιοχή των ματιών. Κι όμως, είναι απαραίτητο να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και από αυτό το σημείο, αρκεί να χρησιμοποιείς ένα ήπιο και φυσικό scrub, με μικρούς κόκκους, όπως είναι η παρακάτω συνταγή: Αναμειγνύεις 1 κουταλάκι τριμμένη βρώμη και 1 κουταλάκι γάλα σε σκόνη με λίγο νερό, ώσπου να δημιουργηθεί μία πάστα που να μην είναι καθόλου υδαρή (να μην «τρέχει» από το χέρι σου). Κάνεις πολύ ελαφρύ μασάζ 2-3 φορές, ξεπλένεις με χλιαρό νερό και έπειτα απλώνεις ενυδατική κρέμα για τα μάτια.

Τέλος στις «σακούλες»: Το αγγούρι είναι «must» όταν μιλάμε για την περιποίηση των ματιών, χάρη σε μία σειρά από μεταλλικά στοιχεία που περιέχει και τα οποία απαλύνουν και χαρίζουν λάμψη στην επιδερμίδα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βγάλεις το ζουμί από ένα αγγούρι, να το βάλεις να κρυώσει καλά στο ψυγείο, να αφήσεις 2 δίσκους ντεμακιγιάζ να μουλιάσουν μέσα σε αυτό και να ακουμπήσεις έναν σε κάθε μάτι.

Βαθύς καθαρισμός: Για να καθαρίσεις αποτελεσματικά και σε βάθος δεν χρειάζεσαι παρά 2 αγαπημένα υλικά από το ψυγείο και το ντουλάπι της κουζίνας σου: Ανέμειξε 3 κουταλιές πλήρες γιαούρτι (κατά προτίμηση βιολογικό) με 1 κουταλιά παγωμένο τσάι χαμομηλιού. Άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπό σου και έπειτα καθάρισε το με ένα καθαρό βαμβακερό πανί ή πετσέτα που πρώτα έχεις χλιαρύνει ελαφρώς.

Φρέσκια όψη: Δεν είναι τυχαίο που το κάλιο ονομάζεται «ορυκτό της νεότητας», για αυτό μπορείς να το αξιοποιήσεις σε μία απολύτως φυσική μάσκα ομορφιάς. Πολτοποίησε μισό αβοκάντο και μισή μπανάνα και ανάμειξε τα με 1 κουταλάκι μέλι. Άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπό σου και άφησε το για 10 λεπτά. Έπειτα, ξέβγαλε το με χλιαρό νερό.

Το μυστικό για στιλπνά μαλλιά: Αν έχεις μαλλιά αφυδατωμένα, ταλαιπωρημένα ή και κατεστραμμένα από το styling, μπορείς να τα επανορθώσεις με μία πρωτεϊνούχο μάσκα μαλλιών. Ανέμειξε 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα με 2 αβγά χτυπημένα. Άπλωσε το μείγμα στα μαλλιά σου όσο είσαι στο ντους και χτένισε τα με χτένα. Άφησε τη μάσκα να δράσει για 5 λεπτά και έπειτα ξέπλυνε καλά με κρύο νερό.