Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Χέρια, πινέλο ή σφουγγαράκι; Διάβασε τι αποτέλεσμα θα έχεις ανάλογα με το τι χρησιμοποιείς



Κάποια κορίτσια θέλουν απόλυτη κάλυψη.

Κάποια άλλα θέλουν απλά κάπως πιο ομοιόμορφο τόνο.

Άλλα, βάζουν μεικάπ έτσι για να δείχνουν πιο περιποιημένες.

Το αποτέλεσμα της βάσης του μακιγιάζ της κάθε μίας είναι θέμα γούστου αλλά εξαρτάται από 2 πράγματα: Το ίδιο το μεικάπ και το εργαλείο εφαρμογής. Μπορεί λοιπόν εσύ να θες απόλυτη κάλυψη και να χρησιμοποιείς σωστό μεικάπ αλλά σφουγγαράκι. Που είναι το λάθος; Συνέχισε να διαβάζεις και θα αναλύσουμε όλα τα εργαλεία.

Το σφουγγαράκι
Το σφουγγαράκι όπως το Beautyblender ή τα άλλα σφουγγαράκια, χαρίζουν ελαφριά κάλυψη άσχετα με το τι μεικάπ χρησιμοποιείς. Αν θέλεις τέλειο καμουφλάζ πρέπει να περιμένεις να στεγνώσει η πρώτη στρώση και έπειτα να επαναλάβεις (ποιος έχει χρόνο για τέτοια πράγματα;). Αν όμως θέλεις ένα ελαφρύ και δροσερό αποτέλεσμα τότε το σφουγγαράκι είναι το εργαλείο σου. Και να θυμάσαι! Τα σφουγγαράκια του μεικάπ χρησιμοποιούνται ΠΑΝΤΑ βρεγμένα!

 

Το πινέλο
Το πινέλο του μεικάπ πρώτα από όλα πρέπει να πούμε πως είναι το επίπεδο πινέλο όπως αυτό της φωτογραφίας. Δεύτερον, να σε πληροφορήσουμε πως χαρίζει έντονη κάλυψη. Απλώνει το προϊόν επάνω στο δέρμα και το αφήνει εκεί συνεπώς αν θέλεις ένα heavy makeup look ή κάτι πιο βραδινό, το πινέλο είναι η επιλογή σου. Και μην ξεχνάς! Πρέπει να πλένεις τα πινέλα σου μετά από κάθε εφαρμογή.

Τα χέρια
Με τα χέρια έχεις μεσαία κάλυψη. Είναι η ιδανική επιλογή αν θέλεις κάλυψη και φυσικό αποτέλεσμα αλλά πρέπει να προσέχεις λίγο με την ποσότητα του μεικάπ καθώς μπορεί να τελειώσεις ένα μπουκάλι σε 10 μέρες χωρίς να το καταλάβεις. Α! Και εννοείται πλένεις τα χέρια σου πριν μακιγιαριστείς…