Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Γύρισες από διακοπές; Αυτές είναι οι κινήσεις για τέλεια επιδερμίδα!



Οι ώρες στην παραλία, όσο ευχάριστες και αν είναι μπορούν να αφήσουν τα σημάδια τους πάνω στην επιδερμίδα του προσώπου αλλά και του σώματος,. Φέρσου έξυπνα, σβήσε τις φθορές και κράτα μόνο τα «καλά» του καλοκαιρινού ήλιου.

 Καθαρισμός

….στον ειδικό

Ο καθαρισμός είναι μία θεραπεία που, εφόσον γίνει σωστά, τηρηθούν οι προϋποθέσεις υγιεινής και σεβαστεί ο ειδικός το δέρμα, είναι ωφέλιμη για κάθε πρόσωπο. Η επιδερμίδα αναζωογονείται, οι φραγμένοι πόροι καθαρίζονται, απομακρύνεται σμήγμα και ρύποι, περιορίζεται η λιπαρότητα και εξυγιαίνεται συνολικά το πρόσωπο. Η συχνότητα του καθαρισμού εξαρτάται από τις ανάγκες του δέρματος, αλλά σε μία μέση περίπτωση μπορεί να επαναλαμβάνεται ανά 2-3 μήνες. Ο καθαρισμός μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε επιδερμίδα. Στο ευαίσθητο δέρμα, προσέχουμε πάρα πολύ τις πιέσεις που ασκούνται, ώστε το άτομο να φύγει χωρίς έντονη ερυθρότητα και οίδημα. Εφόσον υπάρχουν ευρυαγγείες ή ερεθισμένο δέρμα, τοποθετούμε ένα λεπτό στρώμα από βαμβάκι κατά την παραμονή στον ατμό, για να μην θερμανθεί ή ερεθιστεί η περιοχή. Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις, αποφεύγουμε τη χρήση peeling πριν τον ατμό. Γενικά, τα ευαίσθητα δέρματα δεν παρουσιάζουν συνήθως έντονη συγκέντρωση σμήγματος ή λιπαρότητας. Το σμήγμα παρατηρείται στην περιοχή της μύτης, ενώ οι παρειές είναι συνήθως πιο καθαρές.

…στο σπίτι

Η φροντίδα στο σπίτι ανάμεσα στους καθαρισμούς είναι καθοριστική για την πορεία του δέρματος. Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα προϊόντα, ανάλογα με τον τύπο δέρματός μας, τόσο για τον καθημερινό καθαρισμό της επιδερμίδας από ρύπους και make-up, όσο και για τη σωστή ενυδάτωση. Ακόμα και για τα απλά προϊόντα καθημερινής χρήσης, θα πρέπει να απευθυνόμαστε στους ειδικούς που θα μας προτείνουν εκείνο το σαπούνι/γαλάκτωμα που θα καθαρίσει σε βάθος, χωρίς να ξηράνει και εκείνο το ενυδατικό προϊόν που θα αφήσει το δέρμα λαμπερό, χωρίς ίχνη λιπαρότητας, ανάλογα με τις ανάγκες του. Ο καθημερινός καθαρισμός και η ενυδάτωση πρωί-βράδυ είναι απαραίτητα στοιχεία για ένα υγιές δέρμα.

 Ενυδάτωση

Πρόσωπο

….στον ειδικό

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, όπου το δέρμα έχει συσσωρεύσει ρύπους από την παραλία και έχει αφυδατωθεί από την έκθεση στον ήλιο, ιδανική θεραπεία είναι η Δερμοαπόξεση με διαμάντι (SilkPeel). Η θεραπεία έχει πολλαπλά οφέλη για το δέρμα μας.  Κατ' αρχάς, η ειδική κεφαλή από διαμάντι γλιστρά πάνω στο δέρμα, καθαρίζοντάς το και απομακρύνοντας ρύπους, νεκρά κύτταρα και σμήγμα. Η δερμοαπόξεση είναι ήπια και δεν προκαλεί απολέπιση. Παράλληλα, η ίδια κεφαλή διοχετεύει στο δέρμα ειδικά διαλύματα υαλουρονικού οξέως και βιταμίνης C, για την εντατική ενυδάτωση και θρέψη του δέρματος. Βασικό στοιχείο της θεραπείας είναι ότι η δερμοαπόξεση και η έγχυση του διαλύματος γίνεται ταυτόχρονα, όταν οι πόροι είναι ανοιχτοί, με αποτέλεσμα τη βαθιά απορρόφηση των προϊόντων σε βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος. Το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι άμεσα εμφανές και μεγιστοποιείται 2-3 ημέρες μετά την εφαρμογή. Το άτομο κυκλοφορεί κανονικά, χωρίς ερεθισμό ή ερυθρότητα.

 Oil free

Η ενυδάτωση στη λιπαρή επιδερμίδα είναι εξίσου σημαντική, αν και λανθασμένα, συχνά παραλείπεται. Στο λιπαρό δέρμα θα πρέπει να επαναλαμβάνουμε συστηματικά το βαθύ καθαρισμό που θα αποφράσσει του πόρους, περιορίζοντας τα σπυράκια και την παραγωγή σμήγματος. Διατηρώντας ένα καθαρό πρόσωπο και χρησιμοποιώντας ένα προϊόν καθαρισμού χωρίς αλκοόλ(που ξηραίνει), αλλά με δραστικά οξέα (όπως το σαλικυλικό οξύ που περιορίζει τη λιπαρότητα), η ενυδάτωση θα πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής φροντίδας του δέρματός μας. Η Βιταμίνη Β3 είναι πολύ ωφέλιμη για τα λιπαρά δέρματα και θα πρέπει να περιλαμβάνεται στο εκάστοτε ενυδατικό προϊόν, αφού ενυδατώνει, έχοντας παράλληλα αντιφλεγμονώδη δράση.

 Food essential

Η ενυδάτωση του δέρματος, όπως και του οργανισμού συνολικά, εξαρτάται σημαντικά και από τη διατροφή μας. Η κατανάλωση υγρών, με τη μορφή νερού, χυμών, τσαγιού, συμβάλλουν στη διατήρηση των επιπέδων υγρασίας. Επίσης, η διατροφή μας θα πρέπει να περιλαμβάνει αντιοξειδωτικά στοιχεία, όπως Βιταμίνη C (τη βρίσκουμε στα εσπεριδοειδή, όπως το πορτοκάλι, το μανταρίνι, το λεμόνι) και Βιταμίνη Ε (τη βρίσκουμε στο ελαιόλαδο, στα δημητριακά και στους ξηρούς καρπούς). Η Βιταμίνη C έχει και φωτοπροστατευτική δράση, η οποία είναι εξίσου ωφέλιμη για το δέρμα μας.

 Σώμα

 …στον ειδικό

Η Δερμοαπόξεση με το διαμάντι μπορεί να εφαρμοσθεί και στο σώμα, με έγχυση τόσο υαλουρονικού οξέως για ενυδάτωση, όσο και κοχικού οξέως για αποχρωματισμό των δυσχρωμιών. Το υαλουρονικό οξύ δεν θα απομακρύνει το μαύρισμα, αντιθέτως το δέρμα θα φαίνεται πιο λαμπερό. Για να προχωρήσουμε όμως σε μία θεραπεία αντιμετώπισης των δυσχρωμιών, θα πρέπει να έχει υποχωρήσει το μαύρισμα και να δουλέψουμε πάνω στην πραγματική εικόνα του δέρματος. οι φθορές θα είναι εμφανής και η αντιμετώπιση πιο στοχευμένη. Επομένως, η θεραπεία αποχρωματισμού των δυσχρωμιών προτείνεται από τον Οκτώβριο και μετά που μειώνονται οι ώρες ηλιοθεραπείας.

…στο σπίτι

Αν θέλεις να περιποιηθείς την επιδερμίδα του σώματος σου στο σπίτι. Ξεκίνησε χρησιμοποιώντας ένα απολεπιστικό προϊόν με λεπτόρρευστους κόκκους για να μην ερεθιστεί η επιδερμίδα σου. Στην αγορά θα βρεις προϊόντα τα οποία έχουν ενυδατική σύνθεση και προετοιμάζουν την επιδερμίδα καλύτερα να δεχτεί το ενυδατικό προιόν της αρεσκείας σου. Μετά την απολέπιση ξέβγαλε καλά την επιδερμίδα σου με χλιαρό νερό, ταμπόναρε την και χρησιμοποίησε το προϊόν ενυδάτωσης της αρεσκείας. Αν έχεις πολύ ξηρή επιδερμίδα προτίμησε μια πλούσια υφή όπως αυτή των balm ή των soufflé, αν είναι κανονική επέλεξε μια λοσιόν, ενώ οι λιπαρές καλύτερα να δοκιμάσουν ένα προϊόν σε μορφή gel. Τα τελευταία χρόνια μεγάλη τάση είναι τα ξηρά λάδια ενυδάτωσης που σου προτείνω να τα χρησιμοποιήσεις σε νωπή επιδερμίδα. Αν σου αρέσουν οι γυαλάδες μπορείς να δοκιμάσεις ένα λάδι που περιέχει νιφάδες χρυσού. Πίστεψε το αποτέλεσμα στα πόδια είναι ιδιαιτέρως sexy και τα αναδεικνύει ειδικότερα αν είναι τα καλλίγραμμα. Κατά τη διάρκεια της ενυδάτωσης δείξε περισσότερη προσοχή στα δύσκολα σημεία όπως αγκώνες και γόνατα.

 

Τα sos συστατικά

Για να μείνεις απόλυτα ευχαριστημένη από τα ενυδατικά προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις φρόντισε περιλαμβάνουν στη σύσταση τους τα εξής ωφέλιμα συστατικά:

η γλυκερίνη,

η αλόη (ειδικά για τα ευαίσθητα δέρματα)

και η αλλαντοϊνη.