Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Για λαμπερό δέρμα τις γιορτές φτιάξτε το δικό σας serum για το πρόσωπο



Το serum, είναι ένα προϊόν περιποίησης που μπορείτε να εφαρμόσετε στο δέρμα σας μετά τον καθαρισμό αλλά πριν από την ενυδάτωση με την πρόθεση να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας με ισχυρά συστατικά.  

Ο ορός – serum είναι ιδιαίτερα κατάλληλος γι’ αυτή τη δουλειά επειδή αποτελείται από μικρότερα μόρια που μπορούν να διεισδύσουν βαθιά μέσα στο δέρμα και να δώσουν πολύ υψηλή συγκέντρωση δραστικών συστατικών. Αυτό τους καθιστά ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη στόχευση συγκεκριμένων προβλημάτων φροντίδας της επιδερμίδας, όπως οι ρυτίδες. Αντίο, λοιπόν, σημάδια γήρανσης!

Οι οροί μπορούν να γεμίσουν με ενυδατικά συστατικά (υαλουρονικό οξύ, λιπίδια) για να βοηθήσουν το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία. Αλλά, αυτό δεν τους κάνει ενυδατικούς με την παραδοσιακή έννοια. Οι λοσιόν και οι κρέμες προσώπου είναι πλουσιότερες και δημιουργούν ένα φράγμα στην επιφάνεια του δέρματος για να συγκρατήσουν όλα αυτά τα θρεπτικά και ενυδατικά συστατικά.

Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιώ τον ορό μου;

 

Λοιπόν, αυτό εξαρτάται από τον ορό. Διαβάστε τα συστατικά του serum στην ετικέτα, αλλά μία φορά την ημέρα τις περισσότερες φορές είναι αρκετό.

 

Δείτε την παρακάτω DIY συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας serum  και να λάμψετε τις γιορτές.

Χρειαζόμαστε:

1 κάψουλα βιταμίνης Ε
2 κουταλιές λάδι καρύδας
1/2 κουταλάκι λάδι καμφοράς
μικρό γυάλινο δοχείο

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε όλα τα λάδια μαζί.

Μεταφέρετε σε ένα μικρό γυάλινο δοχείο.

Εφαρμογή:

Εφαρμόστε γύρω από τα μάτια κάθε βράδυ και αφήστε το όλη νύχτα.