Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αυτά είναι τα φρούτα για λαμπερή επιδερμίδα



Η υγιεινή διατροφή είναι βασικός πυλώνας της όμορφης και λαμπερής επιδερμίδας.

Ειδικά τα φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, που χαρίζουν στην επιδερμίδα λάμψη και απαλότητα.

Δείτε ποια είναι τα τρία κορυφαία φρούτα για την επιδερμίδα σας:

Ακτινίδιο: Είναι πλούσιο σε βιταμίνες C και Ε, οι οποίες προστατεύουν την επιδερμίδα από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Το ακτινίδιο περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τα εσπεριδοειδή και το πολύτιμο θρεπτικό συστατικό προλαμβάνει την ξηρότητα του δέρματος και τον σχηματισμό των ρυτίδων.

Αβοκάντο: Είναι εξαιρετική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών, τα οποία συμβάλλουν στην ομαλή καρδιαγγειακή λειτουργία. Παράλληλα, περιέχει καροτενοειδή, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν το δέρμα από τοξικές ουσίες στο περιβάλλον που συμβάλλουν στην εμφάνιση των ρυτίδων.

Μούρα: Τα μούρα περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν το δέρμα να «αντισταθεί» στην υπεριώδη ακτινοβολία. Παράλληλα, τα θρεπτικά συστατικά που μας παρέχουν διευκολύνουν τη διαστολή των αγγείων κι έτσι μειώνεται το κοκκίνισμα του προσώπου. Τέλος, η βιταμίνη C που περιέχουν ενισχύει την παραγωγή ινών κολλαγόνου, ώστε το δέρμα να παραμείνει σφριγηλό.
ΠΗΓΗ: onmed.gr