Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αντηλιακό προσώπου: Εφαρμόζεται πριν ή μετά την ενυδατική κρέμα;



Τα λίγα δευτερόλεπτα που θα χρειαστούν για να εφαρμόσουμε το αντηλιακό προσώπου εγγυώνται την υγεία της επιδερμίδας μας σε μακροχρόνιο επίπεδο, τονίζουν όλοι οι ειδικοί. Ετσι δεν είναι ποτέ αργά για να ξεκινήσουμε την καθημερινή χρήση του, από αυτό το καλοκαίρι και για όλο τον χρόνο.

Μάλιστα η χρήση του είναι πιο σημαντική τώρα απ’ ό,τι στο παρελθόν, εφόσον ο συνδυασμός της ηλιακής ακτινοβολίας και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης πολλαπλασιάζει τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες εξασθενούν τους μηχανισμούς άμυνας του δέρματος. Ευτυχώς η σύγχρονη κοσμετολογία έχει δημιουργήσει προηγμένες συνθέσεις για κάθε τύπο και ανάγκη, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν ακόμα και πάνω από το μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αντηλιακό προσώπου: Με ποια σειρά το εφαρμόζουμε

Το αντηλιακό προσώπου εφαρμόζεται πάντα στην πρωϊνή ρουτίνα περιποίησης και μπαίνει τελευταίο, πριν από το μέικ απ. Γενικά η σωστή σειρά εφαρμογής καλλυντικών είναι η εξής:

-Καθαριστικό

-Απολεπιστικό

-Μάσκες (απολέπισης, ενυδάτωσης κλπ.)

-Εssence (ενυδατικό νερό) ή ιαματικό σπρέι.

-Βooster ή serum.

-Ενυδατική ματιών

-Ενυδατική ή αντιγηραντική σύνθεση

-Αντηλιακό

-Μέικ απ

Για το layering: Mετά την εφαρμογή της κάθε σύνθεσης περιμένουμε 1-2 λεπτά ώστε να απορροφηθούν, και στη συνέχεια περνάμε στην επόμενη.

Εxtra tips

* Oταν συνδυάζουμε ενεργά αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C, E ή πολυφαινόλες, με αντηλιακά φίλτρα, ενισχύουμε την προστασία του κολλαγόνου, επιβραδύνουμε τη διαδικασία της γήρανσης και παρατείνουμε την νεανική όψη. Γι’ αυτό μετά τον καθαρισμό εφαρμόζουμε πρώτα έναν αντιοξειδωτικό ορό. Αφού απορροφηθεί, περνάμε στην ενυδατική μας και στη συνέχεια στο αντηλιακό.

* Με καθημερινή χρήση, το αντηλιακό προσώπου «κρατάει» 1-2 μήνες. Ωστόσο, καλό είναι να τσεκάρουμε πάντα την ημερομηνία λήξης του. Συνήθως η ενεργή του σύνθεση διαρκεί γύρω στα 2-3 χρόνια.

* Εφαρμόζουμε το αντηλιακό τουλάχιστον 20 λεπτά πριν βγούμε από το σπίτι. Σε περίπτωση που είμαστε πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο, το ανανεώνουμε κάθε 2-3 ώρες. Επιλέγουμε μία σύνθεση που απορροφάται γρήγορα και μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και πάνω από το μακιγιάζ.