Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

5 Συμβουλές Ομορφιάς για τη Φθινοπωρινή Φροντίδα του Δέρματος



Από όλες τις εποχές, το φθινόπωρο είναι ίσως η πιο ρομαντική και γλυκιά εποχή του χρόνου. Όλες οι εικόνες είναι γεμάτες με ζεστά χρώματα και θαλπωρή. Η εποχή που αναζητούμε ευκαιρίες για να χουχουλιάσουμε.  Αλλά αυτό που μπορεί να φαίνεται όμορφο σε μια φωτογραφία ή στη σκέψη συχνά δεν αποτελεί και τη καλύτερη συνθήκη για το δέρμα μας.

Μια απότομη πτώση της θερμοκρασίας που μας αναγκάζει να λειτουργήσουμε τη θέρμανση, μπορεί να προκαλέσει όλεθρο σε οποιοδήποτε τύπο δέρματος. Εδώ είναι οι κορυφαίες 5 βασικές συμβουλές ομορφιάς του φθινοπώρου που θα βοηθήσουν το δέρμα σας να μεταβεί ομαλά στην αλλαγή εποχής.

1. Απολέπιση, απολέπιση, απολέπιση! Για να σώσετε το δέρμα σας και να μην γίνει θαμπό, λεπτό και αφυδατωμένο κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών μηνών, καθιερώστε την απολέπιση σας δύο φορές την εβδομάδα. Η τακτική απολέπιση, βοηθά στην αύξηση της κυτταρικής αναγέννησης και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που εμποδίζουν την απορρόφηση οποιωνδήποτε ενυδατικών ουσιών. Καλό είναι να επιλέξετε φυσικά απολεπιστικά όπως ζάχαρη ή σκόνη από σπόρους βερίκοκου αναμεμιγμένα με ελαιόλαδο ή βούτυρο καριτέ.

2. Ενυδάτωση Το να έχετε ένα υπερ-ενυδατικό προϊόν προσώπου στο οπλοστάσιό σας είναι πραγματικά μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές ομορφιάς για το φθινόπωρο. Αν ποτέ δεν δοκιμάσατε ένα ενυδατικό αιθέριο έλαιο προσώπου, τώρα είναι ο ιδανικός χρόνος για να επενδύσετε. Με μια όμορφη ελαφριά, μεταξωτή υφή και έντονη θρεπτική αίσθηση, τα έλαια προσώπου είναι τα ιδανικά προϊόντα που προσδίδουν στο δέρμα σας υγεία και λάμψη. Εξαιρετικά αιθέρια έλαια για το πρόσωπο, είναι το αιθέριο έλαιο αμυγδάλου και το άγριο τριαντάφυλλο, αλλά και το έλαιο αβοκάντο, το λάδι από λάβδανο και το λάδι καρύδας. Τα φυσικά αιθέρια έλαια δημιουργούν ένα προστατευτικό φράγμα στο δέρμα σας προστατεύοντάς το από την επιθετική περιβαλλοντική ρύπανση και ταυτόχρονα κλειδώνουν την υγρασία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

3. Επιλέξτε φυσική φροντίδα των χειλιών Ξεχάστε τα προιόντα που έχουν ως βάση τη βαζελίνη και αφήστε τα χείλη σας να αναπνεύσουν. Για να γίνει αυτό επιλέξτε ένα προϊόν που να περιέχει φυσικό μελισσοκέρι, βούτυρα και έλαια για προστασία, θρέψη και επανόρθωση των σκασμένων χειλιών. Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε όλα τα καταστήματα με βιολογικά προιόντα αλλά και σε επιλεγμένα φαρμακεία.

4. Βοηθήστε τα χέρια σας Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα στο κρύο είναι τα ξηρά χέρια. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό καθώς τα χέρια μας είναι συνεχώς εκτεθειμένα. Συνήθως παραμελούμε τη φροντίδα των χεριών μας και είναι το τελευταίο σημείο του σώματος μας που περιποιούμαστε. Φροντίστε λοιπόν τα χέρια σας με μια βαθιά φυσική ενυδατική θεραπεία συνδυάζοντας λάδι ελιάς, και λάδι Jojoba ή ανακατεύοντας μια κουταλιά μέλι με μισό χυμό από λεμόνι.

5. Φροντίστε το δέρμα σας από μέσα Μπορείτε να δείτε μεγάλη διαφορά στο δέρμα σας κάνοντας κάποιες μικρές αλλαγές στη διατροφή σας. Για παράδειγμα, πολλοί από εμάς δυστυχώς δεν πίνουν αρκετό νερό. Η κατανάλωση 2 λίτρων νερού την ημέρα είναι ένας ουσιαστικός τρόπος για να προστατέψετε το δέρμα σας και να μην υποκύψει στη φθινοπωρινή σκοτεινιά. Ενισχύστε τον οργανισμό σας με ένα ποιοτικό συμπλήρωμα διατροφής. Εάν δεν λαμβάνετε ήδη ένα βιολογικό συμπλήρωμα διατροφής, το φθινόπωρο είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσετε. Τα οργανικά συμπληρώματα όχι μόνο δίνουν στο ανοσοποιητικό σας σύστημα την απαραίτητη προ-χειμερινή ώθηση, αλλά και ρυθμίζουν την ενυδάτωση, την ομαλότητα και την προστασία του δέρματός σας. Για καλύτερα και ασφαλέστερα αποτελέσματα συμβουλευτείτε, το δερματολόγο ή το φαρμακοποιό σας.