Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

4 tips για να μη λαδώνουν τα μαλλιά σας..



 

Πώς να μη λαδώνουν τα μαλλιά: Η ατμόσφαιρα, το καυσαέριο, ο ιδρώτας και τα προϊόντα styling κάνουν τα μαλλιά να χάσουν την ζωντάνια και την λάμψη τους και να φαίνονται ταλαιπωρημένα και λαδωμένα. Προκειμένου τα μαλλιά σας να φαίνονται φρεσκολουσμένα, σίγουρα δεν θα πρέπει να τα λούζετε καθημερινά. Έτσι, η επιδερμίδα του κεφαλιού παράγει κάποια φυσικά έλαια για να αναπληρώσει όσα χάθηκαν στο πλύσιμο, με αποτέλεσμα αυτά να λαδώνουν πιο γρήγορα.

Προτιμήστε, λοιπόν, να τα πλένετε κάθε 2-3 μέρες. Επιλέξτε, επίσης, ένα σαμπουάν με ελαφριά σύνθεση, ειδικό για λιπαρά μαλλιά. Τέλος, ακολουθήστε τα παρακάτω 4 βήματα:

  • Μην το παρακάνετε με το conditioner

To conditioner ενυδατώνει τα μαλλιά και τα βοηθάει να μην «φριζάρουν» μετά το λούσιμο. Επειδή, όμως, η επιδερμίδα μας έχει ήδη τα δικά της φυσικά έλαια, προτιμήστε να το εφαρμόζετε μόνο στις άκρες και όχι στην κορυφή και τις ρίζες όπου συσσωρεύεται το σμήγμα και χρησιμοποιήστε το επίσης με μέτρο: μία φορά την εβδομάδα αρκεί. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιολαδο αντί για conditioner.

  • Ξεπλύνετε με κρύο νερό

Το κρύο νερό ανοίγει τους πόρους του τριχωτού της κεφαλής, με αποτέλεσμα το σμήγμα να μην συσσωρεύεται εκεί και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, κάτι που βοηθά στην καταπολέμηση της λιπαρότητας.

  • Μην τα στεγνώνετε με πολύ ζεστό αέρα

Καλύτερα να μειώσετε την θερμότητα του αέρα στο σεσουάρ, τουλάχιστον στο μισό. Ο υπερβολικά ζεστός αέρας, όπως και το ζεστό νερό, κλείνει τους πόρους του τριχωτού της κεφαλής, δεν αφήνει το δέρμα ν’ αναπνεύσει και, έτσι, η λιπαρότητα αυξάνεται. Επιπλέον, προτιμήστε να στεγνώσετε τα μαλλιά ανάποδα, ώστε οι ρίζες να μην ακουμπούν στο κεφάλι και έτσι να επιβραδύνετε αρκετά το λάδωμα.

  • Μην τα «πειράζετε» συνεχώς

Το συχνό άγγιγμα προκαλεί την αυξημένη παραγωγή των φυσικών ελαίων της επιδερμίδας. Προσπαθήστε να το αποφύγετε!