Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Βούτσης για δηλώσεις Στουρνάρα: Δεν υπήρξε ποτέ αίτημα για δραχμές



Ο Νίκος Βούτσης βρέθηκε καλεσμένος στην τηλεόραση του Open και μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε ότι «ποτέ ο Αλέξης ο Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν φλέρταρε με την έξοδο από την Ευρώπη». Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, διέψευσε τα όσα ισχυρίστηκε ο Γιάννης Στουρνάρας, περί αιτήματος στη Ρωσία να τυπώσει δραχμές.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «δεν μπορούσαν να μας ωθήσουν σε έξοδο. Είδατε τι γίνεται με το Brexit. Δεν είναι απλές καταστάσεις αυτές. Εάν δεν φλερτάρεις ο ίδιος δεν μπορούν να σε εξωθήσουν σε έξοδο. Πράγματι είχαν στήσει μία μηχανή με επικεφαλής τη Γερμανία που θέλανε σε εμάς την Κύπρο και την Ιρλανδία να επιβάλλουν παραδειγματικά πολιτικές μνημονίων. Δεν παίξαμε ποτέ κορώνα γράμματα το “μένουμε ή φεύγουμε” ως δική μας επιλογή».

Για τα όσα είπε ο Στουρνάρας επανέλαβε για μία ακόμα φορά ότι δεν υπήρχε τέτοιο σενάριο: «Εάν ο κύριος Στουρνάρας είχε τέτοια ενημέρωση από Ολάντ και Πούτιν ας τα βρει μαζί τους. από την ελληνική κυβέρνηση δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο αίτημα. Δεν υπήρξε ποτέ αίτημα να τυπωθούν δραχμές στη Ρωσία.

Ποτέ δεν πηγαίναμε για άτακτη έξοδο ή οποιαδήποτε έξοδο. Πηγαίναμε για μια σκληρή σύγκρουση κι αντιπαράθεση και πιστεύαμε ότι δεν θα χρειαζόταν να πάμε στον σκληρό κι επώδυνο συμβιβασμό του Αυγούστου του 2015. Ποτέ δεν υπήρξε ως επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα το ενδεχόμενο της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Χαρακτήρισε επίσης, ιστορική την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την πρώτη αριστερής κυβέρνησης στην Ευρώπη, ξεκαθαρίζοντας ότι ποτέ η Αριστερά δεν είχε σχέση με τη διακυβέρνηση. Αυτό που καταφέραμε είναι να κλείσει η χώρα τον κύκλο των μνημονίων, να έχουμε ένα μαξιλάρι για να μπορεί η κυβέρνηση η νέα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να μείνει εν τέλει η κοινωνία όρθια. Αφού ξεπεράσαμε κι εμείς το σοκ της διακυβέρνησης, πιστεύω ότι τα καταφέραμε».