Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Τουσκ: Ο ελληνικός λαός έχει τιμωρηθεί αρκετά



«Οι υπουργοί Οικονομικών πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους στο Eurogroup της Παρασκευής και να επιτύχουν μία συμφωνία. Αυτό το είναι το μόνο θετικό αποτέλεσμα, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή, αλλά νομίζω ότι είμαστε κοντά, πολύ κοντά σε αυτήν τη συμφωνία», επισήμανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τουσκ πρόσθεσε πως η διάθεση της ΕΕ δεν είναι να τιμωρήσει την Ελλάδα, αλλά να τη βοηθήσει, και σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός έχει, ήδη, τιμωρηθεί αρκετά.

Ερωτηθείς αν είναι έτοιμος να αποδεχθεί το αίτημα του Πρωθυπουργού για σύγκληση συνόδου των κρατών μελών της Ευρωζώνης, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία την Παρασκευή, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αρκέστηκε να πει ότι δεν θέλει να κάνει υποθέσεις ούτε σχόλια επί αρνητικών σεναρίων.

Όπως είπε, είναι πολύ εύκολο να χαλάσει όλη μας η καλή δουλειά και να δώσουμε λάθος εικόνα με τέτοιες υποθέσεις. «Εγώ θα κάνω τη δουλειά μου», πρόσθεσε, ενώ επεσήμανε ότι αυτό που θέλει να κάνει αυτή τη στιγμή είναι υποστηρίξει τους υπουργούς Οικονομικών να φτάσουν σε μια συμφωνία στο επικείμενο Eurogroup.