Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Τα 8 μυστικά επιτυχίας που μαθαίνουν οι πλούσιοι στα παιδιά τους



Όσο πιο σύντομα καταφέρεις να κάνεις τα παιδιά σου να σκέφτονται σαν τους πλούσιους τόσο καλύτερα θα πάνε στη ζωή τους, υποστηρίζει ο Στιβ Σίμπολντ, συγγραφέας και αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος ο οποίος έχει πάρει συνεντεύξεις από 1.200 εκατομμυριούχους τα τελευταία 30 χρόνια.

Μιλώντας για το θέμα στο CNBC παραθέτει τα δέκα μυστικά που διδάσκουν οι πλούσιοι άνθρωποι στα παιδιά τους ώστε να καταφέρουν να ακολουθήσουν τα βήματά τους.

1. Η επιτυχία δεν έρχεται δωρεάν

Ο πλούτος και η επιτυχία χρειάζονται σκληρή δουλειά. «Το να είσαι οικονομικά ανεξάρτητος είναι μια μάχη ζωής. Θα πρέπει να είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις χρόνο, ύπνο και διασκέδαση για να χτίσεις κάτι καλό. Δεν είναι ωραίο. όταν οι φίλοι σου διασκεδάζουν, εσύ δουλεύεις» λέει.

2. Γίνε πλούσιος λύνοντας προβλήματα

Οι άνθρωποι που κερδίζουν τα περισσότερα χρήματα σε αυτόν τον κόσμο γνωρίζουν ότι τα χρήματα έρχονται από ιδέες που λύνουν προβλήματα. «Αν θέλεις να γίνεις πλούσιος, λύσε ένα πρόβλημα. Αν θέλεις να γίνεις πολύ πλούσιος, λύσε ένα μεγαλύτερο πρόβλημα».

3. Θέσε υψηλές προσδοκίες

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο θέτουν υψηλές προσδοκίες. «Σχεδόν κάθε αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος μου είπε ότι περίμενε πως θα τα καταφέρει να γίνει πλούσιος» λέει ο Σίμπολντ.

4. Κάνε παρέα με επιτυχημένους ανθρώπους

Οι άνθρωποι με τους οποίους κάνεις παρέα έχουν σημασία. Χρειάζεσαι πλούσιους φίλους. Και μόνο η έκθεση στον τρόπο που σκέφτονται, διευρύνει σημαντικά τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα».

5. Αγάπα τη δουλειά σου

Η δουλειά που διαλέγεις επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής σου. Επομένως, πρέπει να διαλέξεις τον δρόμο σου προσεκτικά. «Είναι δύσκολο να επενδύεις τον απαιτούμενο χρόνο και την ενέργεια σε ένα επάγγελμα που βαριέσαι ή που δεν έχει κανέναν σκοπό πέρα από τα χρήματα».

6. Τα χρήματα λύνουν τα περισσότερα προβλήματα

Οι πλούσιοι άνθρωποι δεν φοβούνται να παραδεχτούν ότι τα χρήματα λύνουν τα περισσότερα προβλήματα. «Το να είναι κανείς πλούσιος δεν τον κάνει αυτόματα χαρούμενο αλλά μπορεί να λύσει το 90% των προβλημάτων του».

7. Επένδυσε

«Οι πλούσιοι είναι επενδυτές, δεν σπαταλούν. Επενδύουν τα χρήματά τους σήμερα, ώστε να έχουν περισσότερα αύριο».

8. Οι πλούσιοι δεν είναι πάντα οι πιο έξυπνοι

Ο κόσμος νομίζει ότι οι πλούσιοι είναι εξυπνότεροι απ' όλους τους άλλους, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι δεν είναι πιο έξυπνοι από τον μέσο όρο.