Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Στις 28 Αυγούστου η αποζημίωση ειδικού σκοπού Ιουλίου – Αγωνία για την επόμενη μέρα στην οικονομία



Την Παρασκευή 28 Αυγούστου θα πληρωθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού Ιουλίου όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας.

Η αποζημίωση υπολογίζεται ότι αφορά πάνω από 100.000 εργαζομένους.  Αναλυτικά ποιες κατηγορίες εργαζομένων αφορά η αποζημίωση παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Παράλληλα εκπνέει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις, με καταληκτική ημερομηνία την 28η Αυγούστου, ενώ αντίστροφα μετρά ο χρόνος και για ΕΝΦΙΑ και αδήλωτα τετραγωνικά.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή ο κ. Γιώργος Κορομηλάς πρόεδρος Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών που ανέλυσε τι προβλέπεται για τις τροποποιητικές σε φορολογικές δηλώσεις μέχρι τις 28/8, αλλά και τι προβλέπεται για τις δόσεις πληρωμής του φόρου εισοδήματος.

Για τον ΕΝΦΙΑ, γύρω στις 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά η ανάρτηση των εκκαθαριστικών. Η πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί έως τις 30/9.

Επίσης δόθηκαν οδηγίες της τελευταίας στιγμής για τα αδήλωτα τετραγωνικά  (καταληκτική ημερομηνία 31/8). Σημειώνεται ότι 1.050.000 πολίτες έχουν δηλώσει 21 εκατ. τετραγωνικά μέτρα ακινήτων.

H εργατολόγος Ασπασία Παπαθανασοπούλου μιλώντας στην εκπομπή αναφέρθηκε στις πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που παρουσιάζουν καθυστερήσεις, και τόνισε ότι η πολιτεία θα πρέπει να επιληφθεί του θέματος.

Επίσης ανέλυσε τι προβλέπεται για τα ένσημα που πρέπει να συμπληρώσουν οι εποχικοί υπαλλήλοι προκειμένου να λάβουν το εποχικό επίδομα.

Αγωνία για την επόμενη μέρα στην οικονομία

Ο κ. Μιχάλης Γκλεζάκος, καθηγητής Οικονομικών Πανεπιστημίου Πειραιά αναφέρθηκε στην αγωνία που υπάρχει για την επόμενη μέρα στην οικονομία εν μέσω κορωνοϊού.

Η οικονομία έχασε πολλά έσοδα λόγω της πτώσης του τουρισμού και της εστίασης, ενώ το πακέτο της ΕΕ θα καλύψει μόνο ένα μέρος των απωλειών.

Ελλείμματα και χρέη θα ανέβουν, ο κόσμος θα αντιμετωπίσει δυσκολίες. Συνέπεια όλων αυτών είναι να υπάρχουν φόβοι για εκτόξευση της ανεργίας.