Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Στην Αθήνα την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν για θέματα ψηφιακής αγοράς



«Οι τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα είναι πολλά υποσχόμενες και είμαι αισιόδοξος», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα ψηφιακής αγοράς, Άντρους Άνσιπ, ο οποίος αύριο μεταβαίνει στην Αθήνα.

Ερωτηθείς για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων, ο κ. Άνσιπ δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας ως το Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει επιδείξει εξαιρετικές επιδόσεις το τελευταίο διάστημα και ότι οι τελευταίες εξελίξεις είναι πολλά υποσχόμενες. «Είμαι αισιόδοξος», απάντησε ο Εσθονός Επίτροπος, ο οποίος μαζί με το Κολέγιο των Επιτρόπων ενημερώθηκε σήμερα από τον επίτροπο Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και τα βήματα έως το επόμενο Εurogroup.

Εξάλλου, ο κ. Άνσιπ σημείωσε ότι αύριο θα βρίσκεται στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με Έλληνες υπουργούς για θέματα ψηφιακής αγοράς. Συγκεκριμένα, ο Α. Άνσιπ αναμένεται να συναντηθεί αύριο με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά καθώς και με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Ο Α. Άνσιπ θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο διεθνές συνέδριο «Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας» που διοργανώνει αύριο βράδυ ο ΣΕΒ, με τίτλο «Η Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Χάρτη».