Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σταθάκης: Έως το Σάββατο θα τα έχουμε κλείσει όλα



«Πιστεύω ότι ως το Σάββατο θα τα έχουμε κλείσει όλα έτσι ώστε να δοθεί και ένα θετικό μήνυμα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας μετά την πεντάωρη συνάντησή του με το κουαρτέτο των θεσμών, που διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. 

Τόνισε, επίσης ότι υπάρχει θετική βούληση και για το θέμα των πλειστηριασμών, αλλά και για τα υπόλοιπα θέματα της διαπραγμάτευσης έτσι ώστε να συνεδριάσει το EuroWorking Group τη Κυριακή ή την Δευτέρα ώστε να εγκρίνει τη δόση των 2 δισ. ευρώ και να δρομολογηθούν ο διαδικασίες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης. 

Στις διαπραγματεύσεις τίθενται τα «αγκάθια» της πρώτης δέσμης των προαπαιτούμενων, που αφορούν στα «κόκκινα» δάνεια, στη ρύθμιση των 100 δόσεων, στα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και στις τιμές των γενόσημων φαρμάκων.