Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Πρόεδρος ΣΕΒ: Θα θέλαμε αυτά που λέει ο Τσίπρας για τις επενδύσεις να γίνουν πράξεις



Με τη φράση «συμφωνούμε με τον πρωθυπουργό και θα θέλαμε να γίνουν πράξεις αυτά που λέει» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θοδωρής Φέσσας τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη ΔΕΘ αλλά και στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για τις επενδύσεις.

«Ό,τι γίνεται και είναι φιλεπενδυτικό και τελικά φιλεργατικό το αντιμετωπίζουμε θετικά. Αυτό θέλουμε τα τελευταία 110 χρόνια που υπάρχουμε (σ.σ. ως ΣΕΒ)» συμπλήρωσε ο κ. Φέσσας.

Σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχει δυναμικό για επενδύσεις, οι συνθήκες διαμορφώνονται ανάλογα με τη στιγμή».

Σχολίαζοντας την ανακοίνωση αποχώρησης της Eldorado Gold ο κ. Φέσσας σημείωσε ότι υπάρχει ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει την επένδυση προσθέτοντας ότι ο ίδιος είναι διαθέσιμος να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στην εταιρεία και την ελληνική κυβέρνηση.

Σημείωσε, δε, ότι είναι κρίμα «που αντλούμε ένα μικρό ποσοστό των επενδύσεων που γίνονται στην Ελλάδα» ζητώντας ένα μόνο πράγμα: τη σταθερότητα.

Κληθείς να σχολίασει την επίσκεψη Γάλλων επιχειρηματιών με τον πρόεδρο της χώρας Εμμανουέλ Μακρόν ο κ. Φέσσας παρατήρησε αρχικά ότι «οταν οι επιχειρηματίες συνοδεύουν τους πολιτικούς ή έχουν προλειανεί το έδαφος ή αποτελούν μια σπίθα για να ανάψει μια φωτιά» για να προσθέσεις ότι «το ζήτημα είναι να τους εμπνεύσουμε και να μας εμπιστευθούνε».