Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ: Δεν άνοιξε το 20% των επιχειρήσεων εστίασης



«Περίπου το 20% των επιχειρήσεων δεν άνοιξε» την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας της εστίασης σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕ, Γιώργο Καββαθά.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Καββαθάς, σημείωσε επίσης ότι «στη συνέχεια θα φανεί πόσες επιχειρήσεις ενδεχομένως θα βάλουν λουκέτο».

Μέσα σε αυτό το νούμερο περιλαμβάνονται, όπως διευκρίνισε ο κ. Καββαθάς, πολλές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανοίξουν λόγω περιορισμών- όπως τα καταστήματα που έχουν μόνο εσωτερικούς χώρους.

Η πρώτη μέρα στην εστίαση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καλή. «Στο επίπεδο του καφέ η κίνηση ήταν σε ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά στο φαγητό η κατάσταση ήταν δραματική», λέει ο κ. Καββαθάς.

Αυτό θα έχει επιπτώσεις τόσο σε απώλειες θέσεων εργασίας όσο και στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, ενώ με τέτοια κρίση δεν θα μπορέσει να περάσει η μείωση του ΦΠΑ στην τιμή, για τον καταναλωτή, σημείωσε ο κ. Καββαθάς.

Χαρακτήρισε δε τα μέτρα της κυβέρνησης που αποφάσισε για τον κλάδο «ντροπιαστικά». Και αναφέρθηκε στα αιτήματα του κλάδου προκειμένου να μπορέσει να στηριχθεί η εστίαση.