Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πρόεδρος ΔΕΗ: Η κατάσταση είναι δραματικά χειρότερη



Δραματική χαρακτήρισε την κατάσταση στη ΔΕΗ ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης επισημαίνοντας ότι πρέπει να καλυφθούν άμεσα έως τις 24 Σεπτεμβρίου, οι ανάγκες ρευστότητας ύψους 750 εκατ. ευρώ της επιχείρησης. 

«Τα 750 εκατομμύρια είναι ένα σοβαρό ταμειακό πρόβλημα, που δυστυχώς αυξάνεται κάθε ημέρα. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτόν τον κάβο, ώστε 24 Σεπτεμβρίου να μην έχουμε παρατήρηση στον ισολογισμό (έκθεση του ορκωτού ελεγκτή Ernst & Young) και μετά να συζητήσουμε τα μέτρα για την ανάπτυξη της ΔΕΗ» δήλωσε στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης.

«Πρέπει να μας εμπιστευτούν οι τράπεζες και πάλι, με ένα μείγμα πολιτικής για να σωθεί η ΔΕΗ. Θα δούμε τι θα γίνει με τα τιμολόγια τις επόμενες ημέρες, γιατί πρέπει να λυθεί η ταμειακή δυσκολία. Η κατάσταση είναι δραματική. Δεν το περιμέναμε, είναι πολύ χειρότερα από αυτά που γνωρίζαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση  αν θα καταργηθεί η έκπτωση συνέπειας 10% απάντησε πως «θα εξεταστούν οι επιπτώσεις κάθε πολιτικής» κάνοντας λόγο για ανάγκη αλλαγής της  εμπορικής πολιτικής της επιχείρησης. «Συγκεκριμένα πακέτα για συγκεκριμένες ανάγκες. Μέχρι Ιανουάριο – Φεβρουάριο πρέπει να έχουμε τέτοια προϊόντα. Η λογική οριζόντιων πακέτων έχει ξεπεραστεί» είπε χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα έστειλε μήνυμα  για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές καθώς και συνολικά στους υπερήμερους οφειλέτες: «Θα ξεκινήσει τεράστιο κυνήγι, θα δώσουμε μάχη», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «είναι αδιανόητο να μην γίνονται διακοπές ρεύματος σε εκείνους που οφείλουν λογαριασμούς ρεύματος».