Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

ΟΛΠ: «Πράσινο φως» για τη μετατροπή σε ναυπηγείο της ΝΕΖ Περάματος



Σε ναυπηγείο έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά, που ελέγχεται μετοχικά από την Cosco.

Έπειτα από πολύμηνες διαδικασίες και αφού είχε «χάσει» σε επίπεδο περιφέρειας και επιτροπών υπουργείου Ανάπτυξης, ο ΟΛΠ ΟΛΠ-1,75% προσέφυγε στο ΣτΕ το οποίο με την απόφασή του 766 - 29/4/2020 (Ε τμήμα επταμελούς σύνθεσης) έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης του ΟΛΠ για την υπόθεση άρνησης της Περιφέρειας χορήγησης άδειας εγκατάστασης ναυπηγείου. 

ΣΕΝΑΒΙ: «Μολών Λαβέ»

Η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί ακόμα, προκειμένου όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές να έχουν πρόσβαση στο σκεπτικό, αλλά ακόμα και η πληροφορία που κυκλοφόρησε στο μεγάλο λιμάνι έχει ξεσηκώσει ήδη κύματα αντιδράσεων στο μέτωπο των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν τη Ζώνη για εργασίες.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου του ΣΕΝΑΒΙ Βασίλη Κανακάκη στη «Ν» ο οποίος επισημαίνει ότι η σύμβαση παραχώρησης της περιοχής που ελέγχεται από τον ΟΛΠ, μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και λιμανιού, δεν επιτρέπει τη λειτουργία ναυπηγείου, παρά μόνο επισκευαστικής βάσης.