Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΟΓΑ Α21: Ξεκίνησε η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων



 Στον λογαριασμό των δικαιούχων αναμένεται να ξεκινήσει να πιστώνεται από σήμερα η β’ δόση του Οικογενειακού επιδόματος Α21 του ΟΓΑ (www.oga.gr) όπως είχε γίνει γνωστό τις τελευταίες ημέρες ύστερα από τις σχετικές ανακοινώσεις.

Το δεδομένο είναι ότι ο κόσμος περιμένει αυτά τα χρήματα με τεράστια αγωνία και ενδιαφέρον, γεγονός ενδεικτικό και για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τους κάνουν να αντιμετωπίζουν ως σανίδα σωτηρίας τα λιγοστά ευρώ που αναμένεται να λάβουν.

Σε κάθε περίπτωση, η αναμονή τους θα λάβει σύντομα τέλος αφού, σύμφωνα με τις πληροφορίες, από αύριο, Πέμπτη 20 Ιουλίου, θα ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής, η οποία θα ολοκληρωθεί, όπως όλα δείχνουν, μέχρι τις 25 Ιουλίου.

Η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, υπέγραψε το σχετικό έγγραφο που αφορά τη μεταφορά 190 εκ. ευρώ για το σκοπό αυτό.

 

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου είχε δοθεί χρονικό περιθώριο προκειμένου να κατατεθούν στον ΟΓΑ  οι αιτήσεις Α21 ούτως ώστε να λάβουν οι δικαιούχοι τη β΄ δόση των επιδομάτων και να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα με την είσπραξή της, όπως έκανε γνωστό ο Οργανισμός. Επίσης ο ΟΓΑ έχει επεξεργαστεί 15.000 εκκρεμείς αιτήσεις προηγούμενων ετών και τα επιδόματα θα καταβληθούν αναδρομικά με την πληρωμή β δόσης 2017.

Οι αιτήσεις Α21 των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων που θα υποβληθούν μετά την 30η Ιουνίου 2017, θα επεξεργαστούν και θα ελεγχθούν στη συνέχεια, ενόψει της πληρωμής της επόμενης Γ’ δόσης. Για όσες αιτήσεις δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος αναμένεται να πληρωθούν με την επόμενη δόση.