Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Οδηγός για το επίδομα θέρμανσης: Τι ποσό δικαιούστε



Πιο εύκολα θα μπορούν να εισπράξουν το επίδομα θέρμανσης φέτος οι πολίτες σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, καθώς η ελάχιστη δαπάνη για πετρέλαιο έχει μειωθεί. Έτσι, τα νοικοκυριά θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης ακόμα και για μικρές ποσότητες πετρελαίου.

Για να εισπράξει το επίδομα που δικαιούται ένα νοικοκυριό θα αρκεί να ξοδέψει για αγορά πετρελαίου θέρμανσης ποσό μικρότερο κατά 65%-70% σε σύγκριση με αυτό που ξόδεψε πέρυσι.

Το ποσό του επιδόματος που θα εισπράξει θα αντιστοιχεί στο 50% της αξίας του πετρελαίου θέρμανσης που θα έχει προμηθευτεί, ενώ πέρυσι το επίδομα αντιστοιχούσε σε ποσοστό της τάξεως του 15%-16% της αξίας του.

Επιπλέον, την τρέχουσα χειμερινή περίοδο οι δικαιούχοι που βαρύνονται με ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα σπουδάζοντα ή στρατευμένα ή άνεργα) θα λάβουν το επίδομα προσαυξημένο κατά 10% για κάθε τέκνο.

Επίσης, όσοι δικαιούχοι κατοικούν σε ορεινούς Δήμους που ανήκουν στους νομούς Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας θα λάβουν πρόσθετο επίδομα, ενώ όσοι κατοικούν σε ορεινές κοινότητες που ανήκουν σε Δήμους μη ορεινούς, θα λάβουν επίδομα υψηλότερο κατά 20%, όπως προβλέπεται για τους ορεινούς Δήμους.

piakaka