Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Νέο χτύπημα του υπ. Πολιτισμού: Μετά το Ελληνικό βάζει εμπόδια και κατά της επένδυσης στον ΟΛΠ



Σε νέο χτύπημα κατά των επενδύσεων στην Ελλάδα προχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρό του την παραχώρηση του ΟΛΠ στην κινεζική Cosco.

Λίγες ημέρες μετά την «τρικλοποδιά» στην επένδυση του Ελληνικού, την οποία μετά το σάλο πήρε πίσω η υπουργός Λυδία Κονιόρδου παραδεχόμενη ότι δεν είχε στοιχεία για την απόφασή της να ζητήσει την ανάκληση απόφασης για διατηρητέα κτήρια του παλαιού αεροδρομίου, το χτύπημα έρχεται από τη γενική γραμματέα του ΥΠΠΟ Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη.

Συγκεκριμένα με επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας η ΓΓ του ΥΠΠΟ ζητεί να ανακληθεί η παραχώρηση των παλαιών σιταποθηκών του λιμανιού (Silo) στον ΟΛΠ και να αποδοθούν στο υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου εκεί, όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή, να στεγαστεί μουσείο ενάλιων αρχαιοτήτων.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται παρόμοια κίνηση, καθώς το υπουργείο Πολιτισμού είχε επιχειρήσει και το 2015 να εξαιρέσει το Silo από την παραχώρηση, αλλά τότε η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να εξαιρεθεί μόνο η παράκτια περιοχή της Δραπετσώνας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δε, το μέτωπο με τον ΟΛΠ άνοιξε την ίδια ημέρα με την αποστολή της επιστολής από τη Λυδία Κονιόρδου για το Ελληνικό.

Δεν θα πρέπει επίσης να μείνει απαρατήρητο το γεγονός ότι το ζήτημα με τον ΟΛΠ δημιουργήθηκε ενώ ήταν σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο.

Η αξίωση για το Silo του υπουργείου Πολιτισμού αν και εκτιμάται ότι προσκρούει σε πλήθος νομικών και ουσιαστικών εμποδίων, αποτελεί άλλο ένα επεισόδιο στα εμπόδια που κατά καιρούς έχουν μπει σε επενδύσεις στην Ελλάδα όπως συνέβη - εκτός από το Ελληνικό - και με αυτή στην Αφάντου της Ρόδου.