Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μειώνεται κι άλλο το αφορολόγητο το 2019;



«Εχουμε πολλά βραχυπρόθεσμα προβλήματα. Έχουμε και προβλήματα με τους πλειστηριασμούς» είπε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας από το βήμα και κρούοντας... καμπανάκι και για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Οπως είπε, «η βασική θέση της αριστεράς είναι η κοινωνική στέγαση, όποιος θέλει θα πρέπει να μπορεί να παίρνει δάνειο, και οι τράπεζες πρέπει να πάρουν κάποια στιγμή τα χρήματα τους».

Οπως εξήγησε, « Όταν υπάρχει κρίση πρέπει να πάρεις μέτρα. Αυτά τα μέτρα θα τα δεις όταν υπάρχει κανονικότητα και προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί».

Εξήγησε δε: «Εχουμε δυο κινδύνους. Ο ένας είναι οι τράπεζες. Ο άλλος είναι το ΔΝΤ να ζητήσει να έρθει το 2019 η μείωση του αφορολόγητου. Πώς το αντιμετωπίζεις; Ή με συμμαχίες ή με το να έχεις τη δική σου στρατηγική. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές όπως τις ορίζουμε εμείς».

Τέλος, τόνισε ότι φεύγουμε από μια γραμμή επιτήρησης. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει επιτήρηση. Αλλά δεν χρειαζόμαστε μνημόνιο γιατί έχουμε το δικό μας πρόγραμμα», είπε.