Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

30 °C

Σήμερα, 13. Ιουλίου 2020

Με δάνεια και επιχορηγήσεις από το ταμείο ανάκαμψηςΣυνδυασμός δανείων και επιχορηγήσεων θα είναι το πακέτο των χρηματοδοτήσεων από το προσωρινό ταμείο ανάκαμψης, σύμφωνα με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις και τον επίτροπο Πάολο Τζεντιλόνι, οι οποίοι έκαναν λόγο για απάντηση χωρίς προηγούμενο, ανάλογη των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στην οικονομία. Στα μέσα Μαΐου η τελική πρόταση.

Οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που συμμετείχαν στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της οικονομικής και νομισματικής επιτροπής της Ευρωβουλής, αναφέρθηκαν στη σοβαρότητα της κρίσης και στην ανάγκη συλλογικής απάντησης, προκειμένου να γίνει ταυτόχρονη επανεκκίνηση των οικονομιών και να μην τεθεί σε κίνδυνο η ενιαία αγορά της Ε.Ε.

Όπως επισήμανε ο κ. Ντομπρόβσκις, η Κομισιόν μετά την εντολή που έλαβε από τους Ευρωπαίους ηγέτες βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας του προσωρινού ταμείου ανάκαμψης. Οι πόροι του ταμείου δεν έχουν καθοριστεί ακόμη, ωστόσο είπε ότι το 1,5 τρισ. που έχει αναφερθεί δημόσια είναι κοντά στην πραγματικότητα.