Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κοινωνικό Μέρισμα: Παράταση στις αιτήσεις



Παράταση στις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου - Ωστόσο σήμερα η εφαρμογή δεν δέχεται νέες αιτήσεις - Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία έληξε στις 12/12/2017

Παράταση στις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα για πολίτες που το δικαιούνται αλλά δεν έγινε δεκτή η αίτησή τους από το σύστημα, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 παραδέχθηκε ότι μέσω της παράτασης που θα υπάρξει, θα διορθωθούν οι όποιες αστοχίες έχουν γίνει στη διαδικασία.

Η κα Φωτίου είπε ακόμα ότι: «Για πρώτη φορά συμβαίνει κάτι το οποίο είναι μοναδικό. Πάνω από 5.800.000 δοκίμασαν να δουν αν είναι δικαιούχοι και αναδείχθηκαν λάθη στις φορολογικές δηλώσεις. Είδαν οι πολίτες ότι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στις φορολογικές τους δηλώσεις. Έγιναν πολλά λάθη στα θέματα φιλοξενίας».

Υποστήριξε ότι τα κριτήρια με τα οποία θα έπαιρναν το κοινωνικό μέρισμα οι πολίτες ήταν σαφή.

Είπε ακόμα ότι «Με το κοινωνικό μέρισμα ξεκίνησε η ψηφιακή μετάβαση της χώρας μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξει η εφαρμογή για το κοινωνικό μέρισμα πάλι από την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου πολίτες που το δικαιούνται να μπορέσουν να διορθώσουν λάθη έτσι ώστε η αίτηση να γίνει δεκτή.