Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ -Αληθινό το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ του BriefingNews.gr!



Αληθινό βγήκε τελικά το αποκλειστικό θέμα του συνεργάτη μας, Ευστράτιου Δ. Κοκκινέλλη, που φιλοξενήθηκε στη σελίδα μας στις 10/12/2019( σχετικό link:
https://www.briefingnews.gr/oikonomia/apokleistiko-koinoniko-merisma-hor...), το οποίο ανέφερε, ότι το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί στα Άτομα με Αναπηρία χωρίς κανένα ηλικιακό
όριο.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε δια στόματος του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί χωρίς όριο ηλικίας για τα Άτομα με Αναπηρία. Έπειτα, από τη διόρθωση του αρχικού λάθους, περίπου 30.000 ανάπηροι συνάνθρωποι μας, που είναι εγγεγραμμένα στις λίστες του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) θα λάβουν κανονικά το κοινωνικό μέρισμα. Η μόνη προϋπόθεση είναι να λαμβάνουν το τακτικό επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες προέβησαν σε διασταύρωση στοιχείων, προκειμένου να μην υπάρξουν περιπτώσεις καταβολής διπλού μερίσματος σε δικαιούχους που μπορεί να εμπίπτουν σε παραπάνω από μια κατηγορία. Για παράδειγμα, ένα Άτομο με Αναπηρία να δικαιούται ταυτόχρονα κοινωνικό μέρισμα και ως πολύτεκνος ή ως μακροχρόνια άνεργος.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με αυτήν την κίνηση της έδειξε -για ακόμη μια φορά- έμπρακτα το κοινωνικό της πρόσωπο, συμμερίζοντας τις απόψεις και τις αντιδράσεις της κοινωνίας, αλλά και των πολιτευτών της. Παρότι, ο νυν πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τέως πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, είχε δώσει το κοινωνικό μέρισμα προεκλογικά καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε εκ νέου το κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του έτους, εγκαινιάζοντας και μια ξεχωριστή κατηγορία δικαιούχων, αυτή των Ατόμων με Αναπηρία.
Την άρση του ηλικιακού ορίου, χαιρέτισε και ο ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και επίσης Άτομο με Αναπηρία, κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή πίεσε προς αυτήν την κατεύθυνση.
Αναλυτικότερα, στους λογαριασμούς που διαθέτει στα Social Media, δήλωσε το κάτωθι:
Συγχαίρω τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο για την απόφασή τους να μην θέσουν τελικά ηλικιακό όριο στους ανάπηρους #συμπολίτες μας που θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα.​
Σε όσους επαγγελματίες υβριστές μού επιτέθηκαν με ανοίκειους χαρακτηρισμούς και ύβρεις, όταν δήλωσα πως ο #πρωθυπουργός θα λάβει #πρωτοβουλία για το θέμα, μια #συμβουλή:​ Σταματήστε, γελιοποιήστε.​
Για τους #πολίτες που ανησύχησαν ή στεναχωρήθηκαν, #θέλω να τους δηλώσω πως η #φωνή τους ακούγεται και, όποτε υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια, τα δίκαια αιτήματά τους θα βρίσκουν #ανταπόκριση.