Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Καταβάλλονται νωρίτερα τα αναδρομικά - Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις έως 280 ευρώ



Καταβολή αναδρομικών ακόμα και μέσα στον Σεπτέμβριο, εφόσον το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης. Παράλληλα, χιλιάδες συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις προσωρινές τους συντάξεις έως και 280 ευρώ.

Το οικονομικό επιτελείο έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην όσο το δυνατό ταχύτερη καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις το συνολικό ποσό θα πληρωθεί εφάπαξ στους συνταξιούχους το αργότερο τον Οκτώβριο, χωρίς να αποκλείεται αν αυτό καταστεί εφικτό η πληρωμή να γίνει και μέσα στον Σεπτέμβριο.

Την ίδια στιγμή αυξήσεις μέχρι και 280 ευρώ τον μήνα αναμένεται να λάβουν χιλιάδες συνταξιούχοι που λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη. Σύμφωνα με ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας, όσοι συνταξιούχοι έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου και μετά, ήτοι από τα μέσα Μαΐου 2016 και δεν έχουν ακόμη λάβει την οριστική τους σύνταξη, θα δουν αυξημένο το ποσό της προσωρινής σύνταξης που λαμβάνουν και μάλιστα αναδρομικά. Βάσει του σχεδιασμού στο υπουργείο Εργασίας, οι πρώτες αυξήσεις θα δοθούν εντός του Φθινοπώρου, πιθανότατα τον Οκτώβριο.