Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προσφεύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για πώληση του ΑΔΜΗΕ



Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την πώληση του ΑΔΜΗΕ προσφεύγει η ΓΕΝΟΠ. Η απόφαση ελήφθη σήμερα από το ΔΣ της Ομοσπονδίας όπου έγινε ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και συζήτηση για τις δυνατότητες δικαστικής προσφυγής η οποία θα στρέφεται εναντίον του Δημοσίου και της ΔΕΗ. 

Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ η προσφυγή θα στηρίζεται στο επιχείρημα της περιουσίας των εργαζομένων και συνταξιούχων που σχηματίσθηκε από τις ασφαλιστικές εισφορές που παρακρατούσε η ΔΕΗ μέχρι τη μετατροπή της σε ανώνυμη εταιρεία και είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ όπως έχει αναγνωριστεί με σειρά νόμων και αποφάσεων της Πολιτείας.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της αίτησης ακύρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη πώληση του ΑΔΜΗΕ, γι αυτό και αποφασίστηκε η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

«Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα Σωματεία - Μέλη της θα πράξουν στο ακέραιο όσα χρειάζονται, ακολουθώντας τις αποφάσεις των Συνεδρίων αλλά -κυρίως- σεβόμενοι το μόχθο (και τις ασφαλιστικές εισφορές που κατέβαλαν επί σειρά ετών στον εργοδότη οι χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι όπως ο Ν. 4491/66 όριζε και αναγνώρισε με σαφήνεια το άρθρο 34 του Ν. 2773/99 με την κύρωση της συμφωνίας ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - ΠΟΣ/ΔΕΗ και Ελληνικής Δημοκρατίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας