Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η Frasers προσφέρει δάνειο εκτάκτου ανάγκης για τη διάσωση της Arcadia



Ο όμιλος Frasers του Μάικ Άσλεϊ επιβεβαίωσε σήμερα ότι προσέφερε χρηματοδότηση εκτάκτου ανάγκης ύψους 50 εκατ. στερλινών στον όμιλο μόδας Arcadia του Φίλιπ Γκριν, που βρίσκεται στο χείλος της πτώχευσης.

«Σε περίπτωση που οι προσπάθειες της εταιρείας και του ομίλου Arcadia για συμφωνία σχετικά με ένα πακέτο χρηματοδότησης εκτάκτου ανάγκης αποτύχουν και ο όμιλος Arcadia κηρύξει πτώχευση, η εταιρεία ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διαδικασία πώλησης», αναφέρει η ανακοίνωση της Frasers.

Η Arcadia έχει στην κατοχή της εμπορικά σήματα όπως τα Topshop, Topman, Dorothy Perkins, Wallis, Miss Selfridge, Evans, Burton και Outfit, με πάνω από 500 καταστήματα, και απασχολεί περισσότερους από 13.000 εργαζόμενους.

Η κρίση της πανδημίας κατάφερε ισχυρό πλήγμα στις πωλήσεις της Arcadia, και το Sky News ανέφερε την Παρασκευή ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να κηρύξει πτώχευση. Την ίδια μέρα, η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εξετάζει «εναλλακτικά σχέδια» προκειμένου να εξασφαλίσει το μέλλον των εμπορικών σημάτων της.

Σε περίπτωση που κηρύξει πτώχευση, θα πρόκειται για την μεγαλύτερη, έως τώρα, απώλεια στον κλάδο των λιανικών πωλήσεων.