Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

29 °C

Σήμερα, 10. Αυγούστου 2020

Χάος στις εφορίες: Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας αλλά όχι για κατάθεση πινακίδωνΈνταση και εκνευρισμός στις εφορίες, με ιδιοκτήτες ΙΧ που σπεύδουν να καταθέσουν πινακίδες, να διαπληκτίζονται με τους εφοριακούς υπαλλήλους που τους λένε ότι η παράταση που δόθηκε χθες αφορά μόνον την πληρωμή των νέων τελών κυκλοφορίας και όχι τις δηλώσεις ακινησίας των οχημάτων.

Η αγανάκτηση των πολιτών εκπορεύεται από το γεγονός ότι ενώ η παράταση δίδεται λόγω κακοκαιρίας, η εφορία δεν δέχεται πινακίδες από τα αυτοκίνητα που εδώ και μέρες μένουν θαμμένα κάτω από το χιόνι (πχ σε Λέσβο, Εύβοια κλπ).
 
Το πρόβλημα οξύνεται όταν οι ιδιοκτήτες ζητούν να δουν την διαταγή του υπουργείου με την οποία η παράταση ως την Παρασκευή εξαιρεί την κατάθεση των πινακίδων. Τέτοια εντολή όμως δεν έχει φτάσει στις εφορίες.
 
Το μόνο δεδομένο που ως τώρα υπάρχει είναι μια ανακοίνωση (με δελτίο Τύπου προς τα ΜΜΕ) από το γραφείο της υφυπουργού Οικονομικών κυρίας Κατερίνας Παπανάτσιου, το οποίο αναφέρει πως «λόγω των προβλημάτων ανά την Επικράτεια ύστερα από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων» προχωρά στην παράταση των τελών κυκλοφορίας μέχρι 31 Ιανουαρίου η οποία «αφορά αποκλειστικά στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και όχι στην κατάθεση πινακίδων».
Με τα δεδομένα αυτά, το υπουργείο Οικονομικών δίνει την δυνατότητα πληρωμής που έχει κάποιος να κάνει ακόμα και ... από τον καναπέ του σπιτού του (μέσω ίντερνετ) αλλά για όσους απαιτείται "χειρωνακτική εργασία" και επιτόπια κατάθεση των πινακίδων, την αρνείται.