Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Γιούνκερ: Η Ελλάδα παραμένει στον πυρήνα της Ε.Ε.



Η Ελλάδα ολοκλήρωσε επιτυχώς ένα τριετές πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), με εξασφαλισμένη τη θέση της στον πυρήνα της ζώνης του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Aυτό επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της για την επίσημη έξοδο από τα μνημόνια. 

Υπογραμμίζει δε ότι η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος «αποτελεί απόδειξη των προσπαθειών του ελληνικού λαού, της προσήλωσης της χώρας στις μεταρρυθμίσεις, καθώς και της αλληλεγγύης των Ευρωπαίων εταίρων της».

Για μία σημαντική στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υπογραμμίζοντας ότι «ενώ οι Ευρωπαίοι εταίροι απέδειξαν την αλληλεγγύη τους, ο ελληνικός λαός αντιμετώπισε όλες τις προκλήσεις με αξιοσημείωτο θάρρος και αποφασιστικότητα».

«Όλο αυτό το διάστημα αγωνίστηκα για να παραμείνει η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης. Καθώς ο ελληνικός λαός ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στη μακραίωνη ιστορία του, θα βρίσκει πάντοτε σε μένα έναν σύμμαχο, εταίρο και φίλο» καταλήγει ο κ. Γιούνκερ.