Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Γερμανικός τύπος: Νέα καθυστέρηση στη συμφωνία με τη Fraport



Ο γερμανικός Τύπος καταγράφει μία ακόμη καθυστέρηση στη διαδικασία υλοποίησης της σύμβασης για την παραχώρηση 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων.  

Σύμφωνα με τη  Deutsche Welle την πληροφορία μεταδίδει σειρά γερμανικών μέσων ενημέρωσης, που αναδημοσιεύουν σχετικό σημερινό τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).  

Όπως γράφουν στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις -μεταξύ άλλων- η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, η Bild, η Welt και το περιοδικό Focus, «η ανάληψη (σ.σ. της διαχείρισης) των 14 ελληνικών αεροδρομίων από τη γερμανική εταιρεία Fraport καθυστερεί περαιτέρω.  

Η ημερομηνία της 15ης Μαρτίου (την προσεχή Τετάρτη), που είχε τεθεί εσωτερικά ως ημέρα παραχώρησης, δεν μπορεί να τηρηθεί σύμφωνα με πληροφορίες του dpa. 

Εκπρόσωπος της Fraport επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας εκτιμάται αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα». Ωστόσο, παρά τη νέα καθυστέρηση που σημειώνεται, ο ίδιος εκπρόσωπος δήλωσε από τη Φραγκφούρτη (σ.σ. έδρα της Fraport) ότι «βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, επισημαίνοντας ότι η ελληνική πλευρά εργάζεται πυρετωδώς» για την επίλυση των τελευταίων προβλημάτων. 

Όπως σημειώνεται, «η Fraport Greece είχε ανακοινώσει ήδη στις 6 Μαρτίου ότι όλα είναι έτοιμα για την ανάληψη της διαχείρισης των αεροδρομίων», ενώ υπογραμμίζεται ότι η σύμβαση παραχώρησης των αερολιμένων για διάστημα 40 ετών «θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα ιδιωτικοποίησης στην υπερχρεωμένη Ελλάδα».