Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Εξεταστική: «Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές για την Τράπεζα Αττικής»



Την ύπαρξη ενδιαφερόμενων επενδυτών για την Τράπεζα Αττικής αποκάλυψε στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ η επικεφαλής της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της ΤτΕ Σπυριδούλα Παπαγιαννίδου.

«Έχουμε και ενδιαφερόμενους επενδυτές και είναι κρίμα σε αυτήν τη φάση να υπάρχει αυτή η δημοσιότητα, τη στιγμή που υπάρχουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές με ένα συγκεκριμένο σχήμα αξιοποίησης», κατέθεσε απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου της Εξεταστικής Σωκράτη Φάμελλου. Το κόστος υπολογίζεται στα 70 εκατ. ευρώ.

  • ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ (Μάρτυς): Κοιτάξτε, (οι επενδυτές) θα τοποθετηθούν για την αύξηση κεφαλαίου με τρόπο που δεν θα συμμετέχουν...
  • ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Η Τράπεζα της Ελλάδος δηλαδή θέλει να την πουλήσει την Τράπεζα Αττικής;
  • ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ (Μάρτυς): Δεν πωλείται. Η ίδια η Αττικής για να συμπληρώσει την αύξηση κεφαλαίου θα προβεί σε μία...
  • ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Τα 70 εκατομμύρια;
  • ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ (Μάρτυς): Ακριβώς. Αυτό είναι που ζητάμε. Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, επενδυτές τους ονομάζω, οι οποίοι μπορούν να αξιοποιήσουν ένα κομμάτι του χαρτοφυλακίου της τράπεζας, το οποίο εκτιμάται ότι έχει αρκετά πλεονεκτήματα. Ένα από αυτά είναι οι σημαντικές εμπράγματες ασφάλειες που έχει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Και θα καταβάλλουν ένα ποσό στην τράπεζα, η μεταχείρισή του θα καταλήξει στο να αυξηθούν τα ίδια κεφάλαια και κατά συνέπεια να καλύψει το κεφαλαιακό έλλειμμα αυτό το οποίο αναφέρατε. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με την τράπεζα, όπως σας εξήγησα, για το ομόλογο και στη συνέχεια για τους επενδυτές. Μάς ενημέρωνε και δείξαμε εξαιρετική ευελιξία όλο αυτό το διάστημα.