Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Εurogroup: Δεν εγκρίθηκε η δόση



H επένδυση στο Ελληνικό και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί παραμένουν σε εκκρεμότητα, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει στο σημερινό Eurogroup απόφαση για την εκταμίευση δόσης στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, από το Eurogroup δόθηκαν δύο εβδομάδες διορία στην ελληνική κυβέρνηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών, ενώ δεν πρόκειται να υπάρξει εκταμίευση δόσης μέχρι τις 15 Μαρτίου (μέχρι να συνεδριάσει το Κοινοβούλιο της Γερμανίας).

Αναφορικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αναγνωρίζεται σταδιακή πρόοδος, αλλά η εικόνα παραμένει μέτρια. Οι θεσμοί επιμένουν ότι θέλουν οι πλειστηριασμοί να διεξάγονται ομαλά και σε όλα τα γεωγραφικά ύψη και πλάτη της χώρας.

«Τεχνικής φύσης» χαρακτηρίζουν πηγές του Υπουργείου Οικονομικών τα όσα απομένουν να γίνουν για την υλοποίηση των δύο τελευταίων προαπαιτουμένων, η ολοκλήρωση των οποίων θα κρίνει και την εκταμίευση της δόσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο σημερινό Eurogroup συζητήθηκε η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης η οποία θα ξεκινήσει με την έλευση των επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου.