Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Ερχεται δυνατότητα υποβολής κατ’ εξαίρεση σε επιχειρήσεις



Δυνατότητα υποβολής κατ’ εξαίρεση αίτησης ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ έχουν όσες επιχειρήσεις δήλωσαν έως τις 26 Ιουνίου στοιχεία στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ.

Αυτό αφορά τις επιχειρήσεις οι οποίες δήλωσαν τα στοιχεία τους στην εφαρμογή στις 26 Ιουνίου, χωρίς να υποβάλουν μέχρι τότε σχετική δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χρηματοδοτική ενίσχυση. Αυτό θα προβλέπει η κοινή απόφαση των υπουργών και των υφυπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων -θα υπογραφεί άμεσα- όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Ετσι, όπως διευκρινίζει το υπουργείο, αντιμετωπίζεται το γεγονός πως υπήρξαν επιχειρήσεις οι οποίες αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, επειδή -εκ παραδρομής- δεν υπέβαλαν δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, παρά το γεγονός πως είχαν δηλώσει στοιχεία εσόδων τους στην εφαρμογή της πλατφόρμας «myBusinessSupport».

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των ποσών στις περίπου 100.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες που συμμετείχαν στον δεύτερο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Όλοι οι δικαιούχοι έχουν προθεσμία -έως τις 15 Ιουλίου- για να δώσουν, μέσω της σελίδας "Mybusiness support", την οριστική έγκρισή τους για το ποσό που τους αναλογεί προκειμένου να αρχίσουν οι πληρωμές. Στη δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής προβλέπεται να διατεθεί στους δικαιούχους 1,06 δισ. ευρώ.