Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Επίδομα 600 ευρώ: Εκπνέει η προθεσμία υποβολής δήλωσης για τους επιστήμονες



Μέχρι σήμερα μπορούν οι επιστήμονες να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στο supportemployees.services.gov.gr για την καταβολή των 600 ευρώ.

Όμως, την παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων μέχρι τις 15 Μαΐου έχουν ζητήσει οι Πρόεδροι του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Στασινός.

Σε κοινή επιστολή τους προς τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου, Άννα Στρατινάκη, επικαλούνται τον περιορισμένο χρόνο, που είχαν στη διάθεσή τους οι δικαιούχοι εταίροι για να υποβάλουν έγκαιρα την αίτησή τους και το ότι δεν έχει ενημερωθεί το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ με όλους τους δικαιούχους, και ζητούν η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων να παραταθεί έως την Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020.

Η συμπλήρωση

Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική αίτηση επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης και ότι δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων της μετά την υποβολή αυτής, στο περιβάλλον του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Ο δικαιούχος της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού οφείλει να συμπληρώσει τα στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού (IBAN, Τράπεζα) στον οποίο και θα καταβληθεί το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης.

Ο δικαιούχος της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού οφείλει να επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του και να συμπληρώσει υποχρεωτικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Οι εν λόγω οικονομικές ενισχύσεις είναι αφορολόγητες, ανεκχώρητες και ακατάσχετες στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δε δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.