Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Εχασε το μέρισμα για μόλις… 2 ευρώ!



Για δύο μόλις ευρώ δεν θα πάρει φέτος το κοινωνικό μέρισμα! Απίστευτο κι όμως αληθινό γεγονός από την Κρήτη.

Πρόκειται για φορολογούμενο που είχε ως ετήσια έσοδα 9.002,37 ευρώ και το σύστημα τον πέταξε έξω εξαιτίας των 2,37 ευρώ που είχε παραπάνω.

Την παραπάνω ιστορία αλλά και πολλές άλλες, για γέλια και για κλάματα, εξιστόρησε, μιλώντας στο cretapost.gr, ο πρόεδρος των Φοροτεχνικών του νομού Ηρακλείου, Παύλος Μπαριτάκης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε ένα ακόμα περίεργο περιστατικό με έναν συνταξιούχο που το σύστημα τον «έκοψε» επειδή είχε καταθέσει το εφάπαξ του στην τράπεζα. «Ο συγκεκριμένος συνταξιούχος παίρνει 600 ευρώ το μήνα σύνταξη, άρα δικαιούται το μέρισμα. Ωστόσο, είχε πάρει το εφάπαξ του και το είχε καταθέσει στην τράπεζα με αποτέλεσμα το σύστημα να τον πετάξει έξω», περιγράφει ο κ. Μπαριτάκης.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι φορολογούμενοι είναι πως έχουν δηλωθεί ως φιλοξενούμενοι.

«Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στους φιλοξενουμένους. Πρόκειται για ανθρώπους που έμεναν παλιά σ’ ένα δικό τους σπίτι αλλά τώρα έχουν επιστρέψει εξαιτίας της κρίσης στους γονείς τους. Αυτοί, σύμφωνα με τα κριτήρια που απαιτούνται, δεν δικαιούνται μέρισμα», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Μπαριτάκης ενώ παράλληλα τόνισε πως «οι όροι και οι προϋποθέσεις θα έπρεπε να ήταν πιο ελαστικά για να μπορούν να ενταχθούν κάποιες ομάδες που επίσης έχουν πρόβλημα».