Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Διπλασιάζουν τα τμήματα σε επάγγελμα με 40% ανεργία



Ενας στους τέσσερις αποφοίτους των πανεπιστημίων θα είναι στο μέλλον πτυχιούχος πολυτεχνικής σχολής, σε ένα επάγγελμα μάλιστα με 40% ανεργία! Σχεδόν 15.000 φετινοί εισακτέοι, δηλαδή το 20% του συνόλου τους, θα εισαχθούν σε πολυτεχνικά τμήματα, τα οποία και αυξάνονται κατά 36 σε όλη τη χώρα, με τις τελευταίες «πανεπιστημιοποιήσεις» των ΤΕΙ. Τα παραπάνω οδηγούν σε αύξηση έως 173% στις Σχολές Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και κατά 72% στις Σχολές Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της χώρας.

Παράλληλα όμως, οδηγούν και σε πιθανή μετακίνηση χιλιάδων υποψηφίων με το «χαλαρό» πλαίσιο των μετεγγραφών που ισχύει αυτή τη στιγμή από περιφερειακά ιδρύματα προς τα κεντρικά πολυτεχνεία. Πώς χαρακτήρισαν τα παραπάνω οι ηγεσίες των πολυτεχνείων και των πολυτεχνικών σχολών της χώρας; Παραπλάνηση των νέων και πολιτική εκμετάλλευση της αγωνίας των ελληνικών οικογενειών.

«Είναι θεμιτό να χρησιμοποιείται το μηχανογραφικό δελτίο ως εργαλείο πολιτικής;» αναρωτήθηκαν χθες οι εκπρόσωποι των πολυτεχνείων της χώρας. «Ο υπουργός Παιδείας βιάζεται να κάνει όλα τα ΤΕΙ πανεπιστήμια για να προλάβει το μηχανογραφικό δελτίο και να πει το καλοκαίρι ότι έβαλε όλα τα παιδιά στο πανεπιστήμιο» σχολίασαν χαρακτηριστικά. «Το πανεπιστήμιο όμως θα είναι εκεί;» αναρωτήθηκαν.