Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Deutsche Bank: Γιατί περιμένει άλμα στην αξία των κρυπτονομισμάτων την επόμενη δεκαετία



Τα κρυπτονομίσματα έχουν περάσει από σαράντα κύματα, έχουν αμφισβητηθεί και έχουν μπει στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών ανά τον πλανήτη, που φοβούνται μία φούσκα με ευρύτερες επιπτώσεις στο χρηματοοικονομικό σύστημα. Ωστόσο η Deutsche Bank είναι αισιόδοξη για το μέλλον τους και συγκεκριμένα για την επόμενη δεκαετία, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

O στρατηγικός αναλυτής της γερμανικής τράπεζας, Τζιμ Ράιντ, στην αναφορά με τίτλο «Φανταστείτε το 2030»,  υποστηρίζει ότι οι αυξανόμενες αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα των στηριζόμενων από κυβερνήσεις νομισμάτων και ο υψηλότερος πληθωρισμός θα στρέψουν την επόμενη δεκαετία περισσότερους ανθρώπους στα ψηφιακά νομίσματα.

«Οι δυνάμεις που κρατούν το σημερινό σύστημα σταθερό, τώρα μοιάζουν εύθραυστες και θα μπορούσαν να λυγίσουν μέσα στη δεκαετία του 2020» προειδοποιεί. «Εάν αυτό συμβεί, θα οδηγήσει σε ένα πλήγμα για το παραδοσιακό χρήμα και σε αυξανόμενη ζήτηση για τα εναλλακτικά νομίσματα, όπως ο χρυσός και τα κρυπτονομίσματα, που θα μπορούσαν να δουν την αξία τους να κάνει άλμα».

Ο Ράιντ επικαλείται την εμπειρία του παρελθόντος για την πρόβλεψή του. Συγκεκριμένα θυμίζει το πώς ο καλπάζων πληθωρισμός οδήγησε σε εκτίναξη της τιμής του χρυσού τη δεκαετία του 1970. Ο πληθωρισμός τις τελευταίες δεκαετίες έχει μείνει υπό έλεγχο. Αλλά αυτό ο Ράιντ δεν το πιστώνει στις κεντρικές τράπεζες, αλλά στην Κίνα και την «τεράστια αύξηση της προσφοράς εργασίας», που αυτή πυροδότησε. Ωστόσο, προειδοποιεί, αυτή η εποχή φτάνει στο τέλος της, καθώς η κορύφωση του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας έφτασε ήδη στα τέλη της περασμένης δεκαετίας.

Ο αναλυτής της Deutsche Bank βλέπει συνεχή αύξηση του κόστους εργασίας και ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις για τους πολιτικούς, που θα απαντούν πιθανότατα με ενέργειες οι οποίες θα πυροδοτούν πληθωρισμό.