Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

BMW: Αβέβαιο το μέλλον του επικεφαλής, εν μέσω στροφής σε νέο επιχειρηματικό μοντέλο



Με την BMW να στρίβει με δύναμη το τιμόνι προς την ηλεκτροκίνηση και τα πλήρως αυτοματοποιημένα οχήματα, το μέλλον του διευθύνοντος συμβούλου, Χάραλντ Κρούγκερ, φαίνεται να είναι αβέβαιο. 

Σύμφωνα με πλητροφορίες του Bloomberg, που επικαλείται πηγές με γνώση των σχετικών συζητήσεων, ορισμένα στελέχη του εποπτικού συμβουλίου αμφισβητούν το εάν είναι η σωστή επιλογή να οδηγήσει την εταιρεία στο μέλλον και σχεδιάζουν να θέσουν το θέμα των προοπτικών για δεύτερη θητεία μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Σημειώνεται ότι η τρέχουσα θητεία του Κρούγκερ λήγει τον επόμενο Μάι, αλλά η ανακοίνωση για το εάν θα ανανεωθεί αναμένεται από τον εφετινό Ιούνιο ή Ιούλιο. 

Η BMW επιχειρεί μία δαπανηρή μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και σε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, ενώ έρχεται αντιμέτωπη με τους τεχνολογικούς κολοσσούς, που έχουν επίσης μπει στο παιχνίδι των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό. Έχοντας ηγηθεί στην αγορά πολυτελών αυτοκινήτων επί μία δεκαετία, η BMW άρχισε να χάνει τη δυναμική της το 2016. Έκτοτε παλεύει να ανακτήσει την κορυφή. Πέρυσι ήρθε αντιμέτωπη με τις εμπορικές εντάσεις και την πτώση των κερδών της.