Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κοινωνικό μέρισμα χωρίς ηλικιακό όριο!



Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, τις τελευταίες μέρες, σχετικά με τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος στα Άτομα με Αναπηρία.

του Ευστράτιου Δ. Κοκκινέλλη

Αν και θα δοθεί πρώτη φορά στα χρονικά κοινωνικό μέρισμα, καθιερώνοντας μια ξεχωριστή κατηγορία, αυτή των Ατόμων με Αναπηρία, είχαμε ισχυρές αντιδράσεις από Συλλόγους και Ομοσπονδίες Ατόμων με Αναπηρία, καθώς και έντονους προβληματισμούς και ανησυχίες από τους γαλάζιους βουλευτές.

Οι αντιδράσεις προκύπτουν από την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, να θέσει ηλικιακό κριτήριο τα 24 έτη, αποκλείοντας έτσι όσους έχουν συμπληρώσει το εικοστό τέταρτο έτος της ζωής τους. Ένα κριτήριο, που το λιγότερο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ατυχές, αφού κάνει διακρίσεις και προσθέτει ακόμη ένα βάρος στην καθημερινότητα τους.

Τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από ανθρώπους του Υπουργείου Οικονομικών και το Μαξίμου δεν διαψεύδει, είναι ότι η Κυβέρνηση με πρώτο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ψάχνει λύσεις για την άρση του ηλικιακού ορίου. Συγκεκριμένα, το επιτελείο του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, αναζητεί τους πόρους εκείνους, που θα του επιτρέψουν να διανείμει το κοινωνικό μέρισμα σε όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Οι προσπάθειες αυτές, δείχνουν να είναι σε καλό δρόμο, με την άρση του ηλικιακού ορίου να βρίσκεται προ των πυλών, και η ανακοίνωση να αναμένεται τις προσεχείς ημέρες. Μια ανακοίνωση που θα αποκαταστήσει την αδικία στα Άτομα με Αναπηρία που είναι άνω των 24 ετών, και την Κυβέρνηση να εγκαινιάζει ουσιαστικά μια νέα κατηγορία κοινωνικού μερίσματος, τηρώντας έμπρακτα τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.