Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Από αύριο Δευτέρα η μείωση στο ενιαίο εισιτήριο- Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις κάρτες



Με τις νέες, τιμές θα πωλούνται από αύριο Δευτέρα, 1η Ιουνίου, τα εισιτήρια και οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω της μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ στο 13% στις μεταφορές για το διάστημα από την 1η Ιουνίου έως και 31η Οκτωβρίου.
Ειδικότερα, η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στον ΟΑΣΑ από 1,40 ευρώ μειώνεται στο 1,20, δηλαδή στρογγυλοποιείται προς τα κάτω και πέραν του ποσοστού μείωσης του ΦΠΑ.
Στη Θεσσαλονίκη, μετά τη μείωση του ΦΠΑ, το μεμονωμένο εισιτήριο του ΟΑΣΘ θα κοστίζει 0,90 ευρώ.
Αντίστοιχες μειώσεις  σημειώνονται και για τις τιμές των άλλων προϊόντων μετακίνησης του ΟΑΣΑ  και του ΟΑΣΘ.
Οι μειώσεις στις κάρτες απεριορίστων
Οι κάτοχοι μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών που δεν την χρησιμοποίησαν λόγω των περιοριστικών μέτρων, έχουν το δικαίωμα να ανανεώσουν αυτομάτως δωρεάν την κάρτα τους για έναν μήνα.
Οι χρήστες που είχαν αγοράσει 3μηνιαίες, 6μηνιαίες και ετήσιες κάρτες θα πάρουν δωρεάν προϊόν επιδότησης με πρόσθετο χρόνο 55 ημερών, όσο δηλαδή κράτησαν τα μέτρα περιορισμού. Η ανανέωση θα γίνεται αυτομάτως με την πρώτη ανανέωση της κάρτας είτε σε αυτόματο μηχάνημα εισιτήριων είτε σε εκδοτήριο.
Στους νέους χρήστες ετήσιων καρτών θα δοθούν επιπλέον 37 μέρες, οι οποίες αντιστοιχούν σε έκπτωση 10%. Με άλλα λόγια αντί για 365 ημέρες μετακίνησης, θα παίρνουν 402 ημέρες.