Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

9 °C

Σήμερα, 28. Ιανουαρίου 2020

Αναβάθμισε την Ελλάδα ο οίκος αξιολόγησης Scope RatingsΣτην αναβάθμιση του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου της Ελλάδας (σε ΒΒ από ΒΒ-) προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, Scope Ratings διατηρώντας θετικό outlook.

Όπως αναφέρει ο οίκος σε ανάλυση του, οι λόγοι της αναβάθμισης του αξιόχρεου είναι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και η καλύτερη εικόνα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους σε μακροπρόθεσμη βάση.

Εν συνεχεία ο οίκος αναφέρεται στις θετικές προοπτικές της χώρας λέγοντας πως, το θετικό outlook της Ελλάδας συνδέεται μεταξύ άλλων με την προσδοκία του για: τη περαιτέρω μείωση των "κόκκινων" δανείων μέσω πωλήσεων χαρτοφυλακίων και της υλοποίησης του σχεδίου "Ηρακλής" , τη ενισχυμένη αξιοπιστία των οικονομικών πολιτικών μέσω της συνέχισης φιλοεπιχειρηματικών μεταρρυθμίσεων και της επιτάχυνσης των ιδιωτικοποιήσεων το οποίο θα βελτιώσει την επενδυτική εμπιστοσύνη.

Ωστόσο ο οίκος σημειώνει ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών και η αδύναμη μακροπρόθεσμη μακροοικονομική βιωσιμότητα αποτελούν περιορισμούς.