Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Alibaba: Αναβάλλει την εγγραφή στο Χονγκ Κονγκ, για να μην «ενοχλήσει» το Πεκίνο



Θα καθυστερήσει όπως φαίνεται η εγγραφή της Alibaba στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, καθώς ο κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου εκτιμά ότι οι διαδηλώσεις που μαίνονται στο χρηματοοικονομκό κέντρο για σχεδόν 11 εβδομάδες πυροδοτούν πολιτική, αλλα και οικονομική αστάθεια.

Η εγγραφή στο Χονγκ Κονγκ είχε αρχικά προγραμματιστεί για τα τέλη Αυγούστου. Αν και δεν έχει οριστεί επισήμως νέο χρονοδιάγραμμα, πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι η εταιρεία θα περάσει τελικά το κατώφλι του χρηματιστηρίου στις αρχές Οκτωβρίου, όταν και υπολογίζεται ότι θα έχουν αμβλυνθεί οι πολιτικές εντάσεις. Στόχος της είναι να αντλήσει 10 έως 15 δισ. δολάρια. 

 
 

Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν ότι η απόφαση να καθυστερήσει η εγγραφή ελήφθη σε συνεδρίαση του διοικητικού συβουλίου την περασμένη εβδομάδα. «Δεν θα ήταν καθόλου συνετό να προχωρήσουμε τώρα ή πολύ σύντομα» τόνιζαν, εξηγώντας ότι «σίγουρα θα προκαλούσε την ενόχληση του Πεκίνου το να προσφέρουμε ένα τέτοιο μεγάλο δώρο στο Χονγκ Κονγκ, δεδομένων των όσων συμβαίνουν στην πόλη».