Τρίτη 14 Ιουλίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

23 °C

Σήμερα, 14. Ιουλίου 2020

Ακίνητα: Να παραταθεί η δυνατότητα δήλωσης των πραγματικών τετραγωνικών ζητεί η ΠΟΜΙΔΑΤην παράταση της προθεσμίας διόρθωσης των τ.μ. των ακινήτων στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων) ζητά η ΠΟΜΙΔΑ (Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων).

 

Με επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, επικαλείται την πανδημία του κορονοϊού και σημειώνει:

«Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά να παραταθεί μέχρι την 31.12.2020 η λειτουργία της απόλυτα επιτυχημένης πλατφόρμας της ΚΕΔΕ για τη δήλωση διόρθωσης των τ.μ. των ακινήτων τους, που είναι βασισμένη στην πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ για την ταυτόχρονη διαγραφή αναδρομικών οφειλών προς τους ΟΤΑ. Η παράταση αυτή είναι απόλυτα αναγκαία, τόσο για το συμφέρον των πολιτών, που το ζητούν επίμονα, όσο και των ΟΤΑ οι οποίοι εν μέσω κρίσης απέκτησαν με την πρότασή μας έναν κρίσιμο παράγοντα μόνιμης αύξησης των εσόδων τους. Επίσης επιμένουμε στην ανάγκη γνωστοποίησης της ρύθμισης αυτής και της ηλεκτρονικής διεύθυνσης της πλατφόρμας δηλώσεων, και στον τελευταίο ιδιοκτήτη της χώρας και του Απόδημου Ελληνισμού, με την άμεση αποστολή ενημερωτικών emails από την ΑΑΔΕ προς όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων - κατόχους ΑΦΜ της χώρας και τους φοροτεχνικούς τους».