Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 -
Μέτριο

12 °C

Σήμερα, 28. Μαΐου 2020

Αγωγή του ΟΑΣΑ κατά του Δημοσίου για τις δωρεάν μεταφορές του ΙουλίουΑγωγή κατά του Δημοσίου και του υπουργείου Εργασίας αποφάσισε να ασκήσει η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ), διεκδικώντας αναδρομικά το συνολικό ποσό των 185,9 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για τη μεταφορά ειδικών ομάδων πληθυσμού με τα μέσα των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, με μειωμένο εισιτήριο.

Η απόφαση αυτή, που ελήφθη στις 9 Σεπτεμβρίου 2015 και αναρτήθηκε στη Διαύγεια προβλέπει, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΑ, την «άσκηση αγωγής κατά του Ελληνικού Δημοσίου και του υπουργείου Εργασίας, προς διεκδίκηση οφειλών για κάλυψη της διαφοράς κομίστρου από την παροχή δικαιώματος μετακίνησης μειωμένου κομίστρου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», συνολικού ποσού 185 εκατ. ευρώ» και δίδεται εντολή στη νομική υπηρεσία του οργανισμού να προχωρήσει στην άσκηση της αγωγής.

Ειδικότερα, το υπουργείο καλείται να εξοφλήσει το ποσό της διαφοράς ανάμεσα στην κανονική και τη μειωμένη τιμή των εισιτηρίων, με τα οποία μετακινούνται οι ειδικές ομάδες πληθυσμού και αφορά οφειλές του υπουργείου Εργασίας, από το 2011 εως και το 2013.