Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 -

Ο εντυπωσιακός απόπλους του "Regal Princess" από τον Πειραιά (Βίντεο)Ενας μικρός… στόλος από ρυμουλκά χρειάστηκε για να οδηγήσει την Τρίτη το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Το «Regal Princess» ναυπηγήθηκε στην Ιταλία, έχει μήκος 330 μέτρα, 500 άτομα πλήρωμα, ζυγίζει 142.714 τόνους και στα 18 καταστρώματά του μπορεί να φιλοξενήσει 3.560 επιβάτες σε 1.780 καμπίνες.

Το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε το παρθενικό του δοκιμαστικό ταξίδι στις 16 Μαΐου, ολοκληρώθηκε λίγες μέρες αργότερα, για να ξεκινήσει και επισήμως τη λειτουργία του, με αφετηρία το λιμάνι της Βενετίας στις 20 Μαΐου, προτού καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο πλοίαρχος Εντουαρντ Περίν έγινε δεκτός από στελέχη του ΟΛΠ, δείγμα της σημασίας που αποδίδεται στην επιλογή του Πειραιά ως ενός από τους πρώτους σταθμούς του νέου πλοίου.

Το Regal Princess θα συνεχίσει το ταξίδι του στα ελληνικά νησιά και θα επιστρέψει στον Πειραιά στις 23 Ιουνίου, όταν θα γίνει και απονομή ειδικής αναμνηστικής πλακέτας από τον ΟΛΠ.

Πάντως, τις τελευταίες ημέρες κατέπλευσαν στον Πειραιά συνολικά επτά κρουαζιερόπλοια, μεταφέροντας χιλιάδες επισκέπτες από το εξωτερικό.

Πρώτο ήταν το Athena, ενώ ακολούθησαν τα κρουαζιερόπλοια Nieuw Amsterdam, Norwegian Spirit και Thomson Majesty. Μία ώρα αργότερα, στις 9 το πρωί, κατέπλευσε το Regal Princess, στις 10 π.μ. έφτασε το Golden Iris, ενώ λίγες ώρες αργότερα έφτασε και το κρουαζιερόπλοιο Belem.

Τα παραπάνω πλοία σηματοδοτούν την εντατικοποίηση της κρουαζιέρας, καθώς πλέον έχουμε εισέλθει στη θερινή περίοδο, οπότε και κορυφώνονται οι αφίξεις. Ο Πειραιάς αναμένεται να επωφεληθεί από τη σχετική κίνηση, έχοντας μάλιστα αναβαθμίσει τις υποδομές του, τόσο όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πλοίων, όσο και μέσω της δημιουργίας του νέου σταθμού υποδοχής επιβατών, που άρχισε τη λειτουργία του πριν από λίγους μήνες.

Δείτε τον εντυπωσιακό απόπλου του "Regal Princess":

Royal Princess departing from Piraeus from Miroslav Zdrale on Vimeo.