Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 -
Μέτριο

17 °C

Σήμερα, 26. Οκτωβρίου 2021

Από Τρίτη το νέο ραντεβού με την Τρόικα για τα «κόκκινα δάνεια»Η ρύθμιση αναμένεται να περιλαμβάνει και διαγραφή προσαυξήσεων σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες

Από την Τρίτη θα τα... ξαναπούν οι ιθύνοντες του υπουργείου Ανάπτυξης με την Τρόικα για το ζήτημα των «κόκκινων δανείων».

Αυτό προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, του υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Δένδια, του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, για τη ρύθμιση του θέματος των «κόκκινων δανείων», που αναμένεται να περιλαμβάνει και διαγραφή προσαυξήσεων σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης σχολίασε ότι ήταν μία προγραμματισμένη επαφή των υπουργών και ότι δεν θα γίνει συνάντηση με την τρόικα -για τα θέματα του υπουργείου- μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά από την Τρίτη και μετά.

Σε ό,τι αφορά ένα προσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας το ίδιο στέλεχος σχολίασε ότι πρόκειται για παλιό σχέδιο, το οποίο δεν αποτελεί αντικείμενο των τωρινών συνομιλιών με την Τρόικα.