Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 -

Υπέρ του Ισλαμικού Κράτους η σουνιτική οργάνωση ΤζουντουλάχΤην υποστήριξή της στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εξέφρασε μια οργάνωση, η οποία έχει αποσχιστεί από το Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν.

Η σουνιτική οργάνωση Τζουντουλάχ ανακοίνωσε την υποστήριξή της στο ΙΚ μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ μελών της οργάνωσης και μιας τριμελούς αντιπροσωπείας του Ισλαμικού Κράτους υπό την ηγεσία του αλ Ζουμπάιρ αλ Κουβέιτι, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Φάχαντ Μαρουάτ, εκπρόσωπος της πακιστανικής οργάνωσης.

Η Τζουντουλάχ αποτελεί μία από τις πολλές πακιστανικές οργανώσεις που εξερευνούν το ενδεχόμενο να συνάψουν σχέσεις με το ΙΚ, του οποίου οι μαχητές έχουν καταλάβει μεγάλες εκτάσεις στο Ιράκ και τη Συρία στην προσπάθειά τους να ιδρύσουν ένα ισλαμικό χαλιφάτου. Τα μέλη των δύο οργανώσεων μοιράζονται ένα κοινό σκοπό, την εκδίωξη θρησκευτικών μειονοτήτων και την ίδρυση μιας σουνιτικής θεοκρατίας.

Οι μαχητές του ΙΚ «είναι αδέρφια μας, όποια σχέδια κι αν έχουν, εμείς θα τα υποστηρίξουμε», δήλωσε ο Μαρουάτ.

Τα σχόλια αυτά του εκπροσώπου της Τζουντουλάχ ακολουθούν τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο 5 διοικητές των Ταλιμπάν του Πακιστάν υπόσχονται υποστήριξη στο ΙΚ.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει επίσης επαφές με την οργάνωση Λασκάρ ε Τζάνγκβι.

«Η ανώτατη ηγεσία της Λασκάρ ε Τζάνγκβι επισκέφτηκε τη Σαουδική Αραβία όπου συναντήθηκε με αρχηγούς του Ισλαμικού Κράτους σε άγνωστη τοποθεσία», στη Μέση Ανατολή, δήλωσε στο Ρόιτερς ένας μαχητής, διευκρινίζοντας πως η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα περισσότερο από ένα χρόνο πριν.