Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Παίρνουν το νόμο στα χέρια τους με το... ΟΚ της αστυνομίας!



Πήραν τις καραμπίνες... βγαίνουν στα μπαλκόνια και πυροβολούν ότι κινείται!
Όσο για την απάντηση της αστυνομίας; «Και να φάτε κανέναν, θάψτε τον για να μην μπλέξετε»!

Κι όμως αυτά συμβαίνουν στην Ανω Καλλιθέα όπου σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο... «χτυπούν» διαρρήκτες.

Κατεβάζουν τον διακόπτη του ηλεκτρικού ρεύματος (από το ρολόι), τρομοκρατούν, μπαίνουν στα σπίτια και αρπάζουν ότι πολύτιμο βρίσκουν.

«Είχα πει στην εταιρεία σεκιούριτι να με ειδοποιήσει αν διαπιστώσουν κατέβασμα του διακόπτη.

Έτσι και έγινε το περασμένο Σάββατο.

Ελειπα από το σπίτι, επικοινώνησα με τον γείτονά μου, εκείνος βγήκε στο μπαλκόνι με την καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί.

Οι διαρρήκτες φοβήθηκαν και έφυγαν, πρόλαβαν όμως και που προκάλεσαν ζημιά στην πόρτα» είπε κάτοικος της περιοχής, μία γυναίκα - ιδιοκτήτρια σπιτιού.

Πριν λίγες ημέρες άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή.

Κάτοικοι επικοινώνησαν με την αστυνομία, αλλά περιπολικό διαθέσιμο δεν υπήρχε! Μετά από αρκετή ώρα, αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο και είπαν στον άνδρα - θύμα της διάρρηξης τα εξής:

«Εδώ που είστε πάρτε κανά σκυλί και καμιά καραμπίνα και τι άλλο να σου πούμε;

Ρίξτου...

Και αν τον σκοτώσεις, θάφτον κιόλας... δεν πρόκειται να τον βρει κανείς»!

«Μα είναι απάντηση αυτή που μου έδωσαν»; δήλωσε ο ιδιοκτήτης, κατανοώντας πάντως πως ο αστυνομικός είπε τα παραπάνω, όχι προτρέποντάς τον να σκοτώσει, αλλά για να του αποδείξει πως... όλα πλέον είναι θέμα τύχης και πως λόγω έλλειψης αστυνομικών δεν μπορούν να γίνουν περιπολίες εκτός Πατρών.

Την περασμένη εβδομάδα άγνωστοι έριξαν φόλα σε δύο σκυλιά ιδιοκτήτη σπιτιού στην Ανω Καλλιθέα, έσπασαν την κάμερα κλειστού κυκλώματος και μπήκαν μέσα στο σπίτι. Σε μία άλλη οικία πριν από τρεις εβδομάδες μπήκαν μέσα και άρπαξαν όλα τα χρυσαφικά του ιδιοκτήτη.

Προ ημερών μπήκαν σε σπίτι ναυτικού που διαμένει στην περιοχή, πήραν το χρηματοκιβώτιο, το πέταξαν από τον πρώτο όροφο στο ισόγειο, το «φόρτωσαν» σε ένα όχημα και εξαφανίστηκαν!

Ούτε βενζίνη δεν υπάρχει

Διαρρήξεις και κλοπές στην περιφέρεια της Πάτρας αποτελούν καθημερινό «πονοκέφαλο» για την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας. Είναι γνωστό ότι σε πολλές περιπτώσεις... ούτε καύσιμα δεν υπάρχουν για να μεταβούν τα περιπολικά σε μακρινές αποστάσεις.

Οι συνδικαλιστές έχουν κατά καιρούς κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Και τα προβλήματα παραμένουν σε Καλλιθέα, Κρήνη, Οβρυά, Βραχνέϊκα, Ρίο, αλλά και Ελεκίστρα, Βούντενη κλπ.